Porsche a creat un 911 inspirat din filmele „Cars”

Autor: Ionuț Vîlciu 15 aug. 2022 Știri auto

Porsche și Pixar au pregătit un model unicat inspirat de unul dintre cele mai populare personaje din filmele animate Cars: Sally Carrera.

Porsche, împreună cu studiourile Pixar, a creat un 911 unicat. Modelul în cauză preia inspirație din seria de filme „Cars”, de la personajul Sally Carrera.

Această colaborare, numită 911 Sally Special, a început în noiembrie 2021. Aceasta a unit membrii echipei originale Cars, care a adus la viață atât personajul filmului, cât și Sally Carrera în mărime naturală în urmă cu mai bine de 20 de ani. Echipa a inclus Jay Ward, director de creație al francizei la Pixar Animation Studios și Bob Pauley, designerul de producție care a desenat-o pentru prima dată pe Sally Carrera pentru filmul Cars.

Porsche 911 Sally Special are la bază versiunea GTS a lui 911. Lista de modificări este una destul de lungă. Sally Special a fost gândit să întruchipeze cât mai mult din personajul din filmele animate. Astfel, pe această listă vom regăsi tot felul de detalii interesante.

Porsche 911 Sally Special – Ce îl face special?

Să începem cu exteriorul. În primul rând avem culoarea albastră a lui Sally Carrera. Apoi avem jantele, care au fost desenate astfel încât să aducă aminte de generația 996. Acestea au dimensiuni de 20 de inch pe față și de 21 pe spate. Un alt detaliu de efect este tatuajul de pe aripa spate. Modelul cu motiv tribal este același tatuaj pe care Sally îl avea în film.

La interior, situația este la fel de specială. A fost folosită aceeași nuanță Sally Blue pentru a îmbrăca planșa de bord, consola centrală și fețele ușilor. Se poate observa și semnătura lui Sally Carrera, dar și logoul Cars. Ele apar pe o parte dintre elementele de interior. În plus, textul de pe selectorul modurilor de rulare a fost înlocuit cu unul nou: „Kachow! Mode”. Este o referință la celebra replică a protagonistului din Cars: Lightning McQueen.

Sub capotă este motorul boxer de 3,0 litri, legat la o cutie manuală în 7 trepte.

„911 Sally Special se bazează pe cea mai rapidă și mai agilă variantă a liniei de modele 911 Carrera, 911 Carrera GTS. Mașina este echipată cu o cutie de viteze manuală, exploatând pasiunea pentru conducere a lui Sally Carrera”, explică Boris Apenbrink, Director Porsche Exclusive Manufaktur vehicule.

Mașina va fi vândută de RM Sotheby’s sâmbătă, 20 august 2022, în cadrul Săptămânii Auto Monterey din California. Încasările din licitație vor fi donate către două organizații caritabile. De o parte din încasări vor beneficia femeile tinere printr-o donație către Girls Inc. A doua parte va merge în SUA pentru UNHCR, o organizație care sprijină refugiații din Ucraina.

Sursa: Porsche

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide