Uber lansează „Comfort Electric”. Ce modele sunt acceptate și cât plătesc în plus pasagerii

Autor: Cristian Gubandru acum 2 luni Știri auto

Uber a lansat un nou produs numit „Comfort Electric” pentru a-i determina pe oameni să circule cu vehicule electrice, mai precis cu modelele Tesla și Polestar. Serviciul este disponibil în 4 orașe și este în curs de lansare și în alte orașe.

În ultimii ani, Uber a făcut o mulțime de încercări pentru ca vehiculele electrice să devină o parte mai mare din flotă.

Anul trecut, compania a anunțat o investiție de 800 de milioane de dolari pentru a promova electrificarea. Flota urma să fie complet electrică până în 2040.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Compania a colaborat cu Arrival pentru a proiecta un vehicul electric special, dar va dura ceva timp până când aceste vehicule vor ajunge pe piață.

Pe termen scurt, Uber a comandat până în 2023 aproximativ 50.000 de vehicule Tesla pe care le pune la dispoziție șoferilor prin parteneriatul cu Hertz.

Acum că unele dintre aceste vehicule electrice ajung în flotă, Uber a anunțat produsul Comfort Electric, astfel încât pasagerii să le poată solicita în mod specific. Tariful este cu 4 euro mai mare decât pentru serviciul Comfort.

Orașe în care este disponibil Uber Comfort Electric

Serviciul Comfort Electric este acum disponibil în Los Angeles, San Francisco, San Diego și Dubai, urmând să apară in mai multe orașe în curând.

Produsul este poziționat între Uber Green, care include atât vehicule electrice, cât și hibrizi, și Uber Black.

Compania include, de asemenea, o hartă cu stații de încărcare în aplicație pentru a-i ajuta pe șoferi de mașini electrice să găsească soluții de încărcare în apropierea lor.

Uber intenționează să adauge rezervări la trenuri, autobuze și zboruri în aplicația sa, în Marea Britanie, în acest an pentru a-și extinde businessul. Noul serviciu este conceput pentru a putea rezerva zborul, trenul și Uber pe aceeași aplicație. Pentru a face acest lucru, compania își va integra software-ul cu companiile aeriene, liniile de autobuze, operatorii feroviari și companiile de închiriere de mașini.

Sursa: Electrek


Sursa foto: Electrek / ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide