Experiment. S-au dat străini și i-au întrebat pe taximetriștii de la Gara de Nord cât costă drumul până în centru

Autor: David Andrei 17 aug. 2020 Știri auto

Zece euro pentru un drum de 3-4 kilometri. Este tariful cerut de câțiva dintre taximetriștii de la Gara de Nord din București, care au fost întrebați cât ar costa un drum până în Centrul Vechi. Unii dintre ei chiar au răspuns agresiv atunci când au aflat că sunt filmați.

GALERIE FOTO

Experimentul social a fost documentat video și publicat pe canalul de YouTube Ciprian Dafinescu. Tinerii care joacă rolul turiștilor din Ucraina au abordt, pentru început, un taximetrist staționat în zona Gării de Nord. Acesta le-a cerut 10 euro pentru un drum până în centrul Capitalei. Drumul i-ar fi costat pe așa-zișii turiști peste 48 de lei, deși sunt doar 3,2 kilometri de acolo până la Universitate.

La o a doua încercare, cel de-al doilea taximetrist le spune că aparatul de marcat nu funcționează și le cere tot 10 euro. În timpul discuției, sunt abordați de un alt șofer, care le cere 40 de lei pentru cursă. Le face schimbul valutar pe loc și susține că echivalentul este de 10 euro. Acesta explică suma propusă prin faptul că ar fi 10 kilometri până la Universitate.

Cei doi sunt surprinși atunci când un taximetrist le cere doar 3-4 euro pentru a-i duce la destinație. Tinerii îl felicită pentru că a ales să fie corect. Bărbatul le explică și că ar fi mers cu aparatul de taxare pornit.

Taximetriștii de la Gara de Nord vor să profite de faptul că cei doi nu cunosc Bucureștiul

Un alt șofer de taxi profită de faptul că turiștii străini nu cunosc Bucureștiul. Acesta le cere initial 10 euro, apoi 35 de lei și le spune că sunt 7-8 kilometri până în centru.

Un taximetrist care așteaptă clienți chiar lângă coloanele Gării de Nord îi amenință, îi numește “vagabonzi” și în jură pe cei doi atunci când află că, de fapt, nu sunt străini, ci români care fac un experiment. Omul le cere 50 de euro ca să accepte să apară în reportaj.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide