Facelift iminent pentru Kia EV6. La ce să ne așteptăm?

Autor: Ionuț Vîlciu 02 mai 2024 Știri auto

Kia urmează să prezinte actualizarea pentru modelul electric EV6. Ce schimbări aduce facelift-ul ce va fi lansat în 2024?

Producătorul coreean pregătește o actualizare pentru modelul electric EV6, una care să aducă mașinii un aspect nou, asemănător cu ceea ce am văzut pe noile modele lansate în ultima perioadă. De asemenea, mașina ar putea fi echipată cu o baterie de capacitate mai mare.

Noua Kia EV6 apare în câteva imagini teaser înainte de debutul oficial, care va avea loc în perioada următoare. Potrivit Drive, mașina urmează să fie prezentată chiar în luna mai a acestui an.

Două fotografii postate pe Facebook de Kia Coreea prezintă fragmente din designul actualizat al modelului electric. Din primele imagini oferite de producător putem observa noile faruri ce vor echipa acest model, inspirate de cele mai noi concepte prezentate de Kia. În partea din spate există o nouă bară luminoasă LED, cu o semnătură mai subțire. De asemenea, spoilere față și spate vor fi și ele modificate, în comparație cu versiunea actuală.

Kia EV6 facelift va debuta în curând

Deocamdată nu avem detalii tehnice referitoare la EV6 facelift. Cu toate acestea, ne putem aștepta ca mașina să adopte bateria mai mare de 84 kWh (de la 77,4 kWh) montată pe fratele Hyundai Ioniq 5, care a fost recent actualizat. Grație bateriei mai mare, autonomia va primi un boost.

În prezent, Kia EV6 Long Range cu tracțiune spate oferă o autonomie maximă de 528 de kilometri și folosește o baterie de 77,4 kWh. Capacitatea mai mare a bateriei de 84 kWh ar trebuie să împingă această valoare mai aproape de pragul de 600 de kilometri, dar acest lucru rămâne de văzut.

Nu în ultimul rând, interiorul ar putea beneficia de materiale noi, dar și de cel mai nou sistem de infotainment de Kia. Acesta folosește două ecrane de 12,3 inch și oferă conectivitate wireless pentru Android Auto și Apple CarPlay.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide