Hyundai prezintă noul Ioniq 5 facelift. Modelul electric coreean dispune de o baterie mai mare

Autor: Ionuț Vîlciu 04 mart. 2024 Știri auto

Hyundai Ioniq 5 a primit o actualizare importantă, ce aduce îmbunătățiri la nivel tehnologic și o baterie mai mare, pentru autonomii sporite.

Hyundai anunță facelift-ul pentru electricul Ioniq 5. Mașina primește îmbunătățiri estetice, tehnologice, dar și o nouă echipare N Line pentru clienții ce își doresc un model cu aspect mai sportiv. De asemenea, Ioniq 5 facelift a primit o baterie mai mare, a cărei capacitate a crescut de la 77,4 la 84 kWh.

La exterior, Hyundai Ioniq 5 primește noi bare de protecție, care cresc lungimea totală a mașinii cu 20 mm. Celelalte dimensiuni exterioare rămân neschimbate. Pentru o aerodinamică îmbunătățită, mașina primește noi modele de jante aerodinamice, iar spolerul spate a fost extins cu 5o mm.

Hyundai a preferat o abordare destul de conservatoare, dar nu putem spune că designul futurist al lui Ioniq avea nevoie de prea multe retușări pentru a rămâne actual. În schimb, la interior, Hyundai a operat câteva schimbări pentru a îmbunătăți ergonomia cabinei.

Hyundai Ioniq 5 facelift – Mai multă autonomie pentru modelul coreean

Ioniq 5 facelift aduce un volan nou, asemănător celui pe care l-am văzut și pe Ioniq 6, pe care regăsim 4 puncte LED interactive. Ca un fun fact, cele patru puncte reprezintă litera H în codul Morse, astfel că este un detaliu subtil din partea companiei.

Partea superioară a consolei centrale dispune acum de un buton fizic care poate opera funcții utilizate frecvent, cum ar fi scaunele încălzite și ventilate din primul rând, volanul încălzit și funcția de asistență la parcare. De asemenea, suportul de încărcare fără fir pentru smartphone a fost mutat din partea inferioară în partea superioară, îmbunătățind astfel ușurința în utilizare. De asemenea, aspectul sistemului de infotainment și al climatizării au fost alterate pentru a fi mai ușor de folosit.

Nu în ultimul rând, clienții vor putea opta pentru nivelul de echipare N Line pentru Ioniq 5, care aduce spoilere mai agresive, jante de 20 de inch, un volan nou, cusături roșii contrastante și embleme specifice N Line.

Noile Hyundai Ioniq 5 facelift și Ioniq 5 N Line vor debuta pe piața din Coreea de Sud în această lună și vor ajunge și pe celelalte piețe pe parcursul anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide