Facelift pentru Ford Kuga: SUV-ul renunță la diesel, dar primește o motorizare PHEV mai puternică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 ian. 2024 Știri auto

Ford Kuga a primit un facelift estetic, dar și tehnic, ce aduce câteva schimbări importante pentru unul dintre cele mai bine vândute modele Ford în Europa.

Dacă vi se pare cunoscut designul pe care Ford l-a adus lui Kuga facelift, atunci aveți dreptate. Mașina este foarte asemănătoare cu actualizarea adusă lui Escape, care este denumirea sub care Kuga se vinde pe piața nord americană.

Astfel, noul Kuga facelift primește o parte frontală complet redesenată, cu noi blocuri optice unite printr-o bandă LED, o nouă bară frontală cu un logo proeminent în centrul grilei și, în premieră, Kuga va fi disponibil și cu pachetul Active. Nivelul de echipare active adaugă protecții din plastic negru, care să dea mașinii un aspect mai robust, dar ridică și garda la sol cu 10 mm pe puntea față și 5 mm pe puntea spate. În Europa, noul Ford Kuga va fi disponibil și în variantele Titanium și ST-Line, fiecare cu modificări de design în comparație cu versiunile pre-facelift.

Ford Kuga 2024 trece la sistemul de infotainment SYNC4 de la Ford cu un ecran tactil de 13,2 inch însoțit de un grup de instrumente digital de 12,3 inch. Consola centrală a fost simplificată prin eliminarea majorității comenzilor convenționale după integrarea funcțiilor lor respective în noul afișaj. De asemenea, conexiunea Android Auto și Apple CarPlay este wireless.

Ford Kuga renunță la motorizările pe motorină

Odată cu acest facelift, Ford Kuga renunță la motoarele diesel din gamă. Versiunea de bază a SUV-ul folosește un motor de 1.5 litri pe benzină, ce produce 150 CP și este conectat la o transmisie manuală cu 6 rapoarte. Restul gamei se concentrează pe motorizări hibride. Clienții au de ales între două propulsoare full-hybrid, cu 180 CP pentru varianta cu tracțiune față sau 183 CP pentru cea cu tracțiune integrală. Potrivit celor de la Ford, Kuga Hybrid facelift poate parcurge până la 900 de kilometri cu un singur plin.

De asemenea, există și o versiune nou plug-in hybrid, ce folosește un motor de 2.5 litri și o baterie de 14,4 kWh. Noul Ford Kuga Plug-in Hybrid facelift oferă 243 CP și are o autonomie pur electrică de până la 69 de kilometri. Kuga a fost cel mai vândut model hibrid cu încărcare la priză în Europa în 2021, 2022 și probabil că își va păstra coroana și pentru 2023.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide