Facelift pentru Mazda CX-5: modelul nipon primește tehnologia mild hybrid și noi pachete de dotări

Autor: Bogdan Bârliga 08 mart. 2023 Știri auto

A venit momentul pentru o actualizare în gama Mazda CX-5 și SUV-ul companiei japoneze oferă din această primăvară posibilitatea de configurare cu tehnologia mild hybrid. CX-5 primește de la modelul superior CX-60 și o nouă culoare, iar pachetele de dotări au fost îmbunătățite.

Versiunea actualizată a Mazda CX-5 își face debutul european și primește o nouă culoare exterioară denumită Alb Rodium preluată de la modelul superior CX-60. Pe de altă parte varianta SUV-ul pentru 2023 oferă pentru prima dată sistemul Mazda M Hybrid. Prin această tehnologie energia stocată este ulterior folosită pentru alimentarea sistemelor electronice de la bord. Totodată, sistemul mild hybrid de la Mazda folosește un motor electric ce asistă motorul termic la plecarea de pe loc. Producătorul susține că în acest mod se obține o economie de carburant, iar în mers, sistemul face schimbarea treptelor de viteză mai ușoară.

Noi pachete de dotări pentru Mazda CX-5

Noua gamă actualizată constă în trei pachete de dotări: Prime-Line, Center-Line și Exclusive-Line. La toate acestea se adaugă patru ediții speciale: ADVANTAGE, NEWGROUND, HOMURA și TAKUMI. Mazda CX-5 2023 mai aduce o serie de actualizări de conectivitate, astfel că de acum accesul la Apple Carplay/Android Auto se poate face fără fir, iar ecranul central este tactil în momentul utilizării Apple Carplay sau Android Auto. Șoferul și pasagerii au la dispoziție mai multe porturi USB tip C. Mazda CX-5 în versiunea actualizată pentru anul 2023 oferă o echipare generoasă în dotarea standard, care include de la faruri și stopuri LED, lumini diurne LED, antenă tip înotătoare de rechin, stopuri LED până la o serie de sisteme avansate de siguranță și confort.

În funcție de nivelul de dotări  sunt disponibile mai multe pachete de opțiuni suplimentare, printre care: Connectivity & Convenience Pack, care include, printre altele, jante din aliaj de 19″, senzori de parcare (față/spate), cameră video marșarier și scaune față și volan încălzite, Comfort Pack Black/White, cu dotări precum tapițerie din piele de culoare neagră sau albă, scaune reglabile electric pentru șofer și pasageri, ventilate și scaune spate încălzite și Sunroof Pack care include trapa.

Prețul de bază în România pentru Mazda CX-5 începe de la 27.690 de euro pentru echiparea Prime-Line cu motorul pe benzină de 2,0 litri și tracțiune față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide