Mazda CX-5 a fost actualizată cu tehnologii noi și un plus de rafinament

Autor: Cristian Agatie 14 sept. 2021 Știri auto

Mazda CX-5 a fost actualizată la jumătatea ciclului de viață cu tehnologii noi și un plus de rafinament. Noul model va ajunge la clienți din primăvara anului viitor.

Intră în Galeria FOTO

Bestsellerul mărcii japoneze (21% din vânzările în Europa), care a marcat o adevărată revoluție în calitatea de fabricație pentru o marcă non-premium, va primi o actualizare binemeritată pentru anul de model 2022. Potrivit comunicatului de lansare, noul model introduce opțiunea de selecție a modului de a conduce, Mi-Drive, o dinamică de condus îmbunătățită, dar și o gamă extinsă de tehnologii de siguranță.

La exterior, noul model aduce modificări subtile ale grilei, cu un aspect tridimensional mai pronunțat. Atât farurile, cât și stopurile au fost, de asemenea, restilizate și s-a adăugat o nouă culoare exterioară, Zircon Sand. Trei noi niveluri de echipare își fac apariția în gamă – Newground, Homura și Takumi Plus.

Interiorul modelului CX-5 2022 conține acum o stație de încărcare wireless de tip Qi pentru telefoane mobile în consola centrală. Podeaua portbagajului, alcătuită din două piese reversibile, și bara de protecție spate sunt la același nivel pentru a facilita încărcarea și pentru a oferi un volum superior. Modelele Newground au, de asemenea, o pardoseală de portbagaj cu o parte rezistentă la apă pentru articolele umede sau murdare.

Mazda CX-5 a fost actualizată. Este al treilea update în ultimii doi ani

Mazda CX-5 facelift introduce Mazda Intelligent Drive select (Mi-Drive), care îi permite șoferului să selecteze cel mai potrivit mod de a conduce printr-o singură atingere de buton. Unele categorii de modele echipate cu i-Activ AWD beneficiază în continuare de un mod Off-Road, selectabil prin Mi-Drive.

Mazda promite că noul model aduce un confort îmbunătățit, în timp ce zgomotul de rulare a fost redus, în special atunci când se circulă pe suprafețe aspre, cum ar fi pietrișul.

În ceea ce prvește sistemele de asistență, noul CX-5 introduce un sistem de conducere semiautonomă sub denumirea Cruise & Traffic Suport. Acesta permite manevrarea mașinii în ambuteiaje, acționând accelerația, pedala de frână și direcția.

Nu este prima oară când Mazda actualizează modelul CX-5. Prima dată a făcut acest lucru în 2019, pentru ca anul trecut japonezii să mai încerce o dată. Se pare că nici de acea dată nu s-au declarat mulțumiți, de unde și actuala intervenție. O mutare așteptată de mulți este un ecran tactil pentru unitatea multimedia, dar se pare că va fi nevoie de o nouă actualizare pentru a răspunde acestei solicitări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide