Facelift pentru SUV-ul electric Audi Q4 e-tron. Design actualizat, autonomie mai mare, mai multe dotări standard – GALERIE FOTO

Autor: Promotor 25 sept. 2023 Știri auto

Audi a prezentat actualizarea pentru SUV-ul electric Q4 e-tron, dar și pentru fratele acestuia, Q4 Sportback e-tron. Printre schimbări se numără un motor mai mare și încărcarea mai rapidă.

Audi aduce o serie de modificări importante pentru unul dintre cele mai bine vândute modele electrice din portofoliul său. Este vorba despre SUV-ul electric Q4 e-tron, care beneficiază acum de încărcare mai rapidă, mai multă autonomie și un motor electric mai mare.

Modificările estetice nu sunt foarte mari, dar merită menționate. Lista de actualizări estetice include un set de jante noi, de 21 de inch, cu finisaj de bronz, faruri LED Matrix, protecții pentru pasajele roților finisate în negru contrastant și o ediție S-Line, care combină mai multe culori de caroserie.

Schimbările importante au avut loc sub caroserie. Capacitatea bateriei rămâne aceeași, 77 kWh mai precis, doar că acum se va putea încărca mai rapid și, grație unui management mai bun al energiei, va oferi și cifre de autonomie mai bune.

Audi Q4 e-tron va putea parcurge mai mulți kilometri cu o singură încărcare

Acum, versiunile cu tracțiune spate se vor putea încărca cu până la 135 kW, de la o stație de încărcare rapidă. Versiunile cu tracțiune integrală se vor putea încărca și mai repede, cu până la 175 kW. Obținută prin modificarea chimiei bateriilor, îmbunătățirea aduce cu sine o încărcare de la 10 la 80% în doar 28 de minute.

De asemenea, sistemul de management al bateriei înglobează o funcție nouă, care poate restabili temperatura ideală a acumulatorului după o încărcare sau utilizare intensă. Audi Q4 e-tron beneficiază și de un nou motor pe puntea spate. Este standard pe toate modelele și dezvoltă 282 CP. Folosind această unitate, versiunea Audi Q4 Sportback 45 e-tron promite o autonomie de 561 de kilometri, ceva mai mare față de cei 534 km oferiți anterior.

În plus, Audi oferă în standard mai multe echipamente pentru Q4 e-tron. Echiparea de bază beneficiază de navigație, sistemul de infotainment Audi Connect, instrumentarul de bord digital Audi Cockpit, hayon cu acționare electrică sau scaune față încălzite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi



Comentarii
Inchide