Faceți cunoștință cu noul Range Rover – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 27 oct. 2021 Știri auto

Britanicii de la Land Rover au făcut publice informațiile și fotografiile oficiale cu cea de-a cincea generație a SUV-ului de lux Range Rover. Acesta oferă între altele motorizări hibride, o viitoare versiune electrică și, în premieră, șapte locuri la interior.

SUV-ul este construit pe noua platformă tehnică MLA-Flex, ceea ce îl face disponibil atât cu ampatament normal, cât și cu ampatament mărit cu aproximativ 20 cm. De asemenea, clienții îl pot comanda în configurații cu 4, 5 sau 7 locuri.

Producția noului model va demara la uzina Land Rover din Solihull, iar prețul de pornire pentru piața locală va fi 94.400 lire sterline, adică aproape 112.000 de euro.

Motorizări convenționale și „mild-hybrid”

Noul Range Rover este oferit cu două motoare turbo pe benzină. Alegerea standard echipează versiunea P400 și este un propulsor cu șase cilindri în linie de 3,0 litri care produce 395 CP și un cuplu de 550 Nm. Clienții vor avea la dispoziție și o versiune P530, care este un V8 de 4,4 litri și 530 CP, de proveniență BMW. Pasionații de diesel vor putea alege între versiunile D300 de 296 CP și D350 de 345 CP.

Transmisia către cele patru roți se face prin intermediul unei cutii de viteze automată ZF cu opt trepte. Toate motorizările convenționale beneficiază de un sistem micro-hibrid la 48V.

Gama de motorizări „mild-hybrid” cuprinde versiunile P440e și P510e, alternative hibrid „plug-in” care combină motorul V6 din gama Ingenium cu un motor electric de 105 kW, integrat în transmisie. Bateria de 38,2 kWh (utilizabilă doar 31,8 kWh) va permite parcurgerea a 100 de kilometri cu zero emisii, cu viteze de până l 140 de km/h. Puternicul P510e este creditat cu o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 5,3 secunde.

O altă noutate o reprezintă faptul că primul Range Rover 100% electric din istorie a fost anunțat pentru anul 2024. Producătorul britanic a dezvăluit că, până în 2030, fiecare model din gamă va avea și o versiune „full electric”.

Faruri care bat la 500 m și stopuri invizibile

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, noul Range Rover se distinge printr-o parte frontală nu foarte diferită de precedenta generație, dar mai ales printr-un set de lumini inteligent full LED, care sunt capabile să lumineze până la o distanță de 500 de metri.

Farurile au primit, evident, funcția adaptivă, care poate lumina nu mai puțin de 16 zone diferite ale șoselei, oferind șoferului o vizibilitate excelentă, unică în segmentul SUV-urilor.

În același timp, plafonul panoramic din sticlă este și la noul model ușor plonjat către spate, acolo unde găsim un set de stopuri ascunse în haion, indetectabile atunci când sunt stinse. Rămânând la partea posterioară, mai trebuie menționate semnalizările dinamice, care sunt ascunse în ornamentul orizontal, și stopurile de frână și de fază scurtă poziționate vertical în lateralele hayon-ului.

Profilul lateral al noului Range Rover se remarcă prin jantele uriașe care ajung până la 23 inch și propune mânere ale portierelor ascunse în caroserie, la fel ca la Velar sau Evoque. Mașina se laudă cu un coficient aerodinamic de doar 0,30 Cx, care stârnește invidia rivalilor din segment.

Nu în ultimul rând, britanicii au îmbunătățit și manevrabilitatea, capitol la care noua generație Range Rover se mândrește cu un sistem de direcție activă pe puntea spate, ce permite un unghi de peste 7 grade pentru virarea roților. Astfel, raza de bracare este mai mică de 11 metri, fiind cea mai mică din gama Land Rover.

Tehnologie de ultimă generație

La interior, noul SUV va oferi clienților cel mai avansat sistem multimedia al producătorului britanic, denumit PiviPro, care beneficiază de un ecran tactil de 13,1 inch. Acesta vine pentru prima dată cu un răspuns haptic, adică la fiecare atingere a unei funcții se va resimți drept răspuns o ușoară vibrație.

Sistemul audio profesional marca Meridian dispune de 35 de difuzoare, 20 dintre acestea fiind integrate în scaune. Instrumentarul de bord este digital, ușor curbat și măsoară 13,7 inch Apple CarPlay și Android Auto sunt disponibile fără fir, iar Alexa poate fi chemată în ajutor de fiecare dată când telefonul este conectat.

Vom rămâne la capitolul premiere și vom spune că sistemul de climatizare intitulat „Cabin Air Purification Pro” dispune acum de un filtru extrem de eficient, care are darul de a bloca virusul SARS-COV-2, dar și mirosurile neplăcute sau aerul poluat.

Pasagerii care vor lua loc pe cele două locuri individuale din spate, reglabile electric și cu masaj pe 24 de direcții, Range Rover oferă tot atâtea două ecrane de 11 inch incorporate în spătarul scaunelor din față. Cea mai luxoasă versiune, SV Signature Suite, va dispune de o măsuță Club Table retractabilă și de frigider.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide