Faceți cunoștință cu Volkswagen V.MO, un prototip de dronă creat pentru China

Autor: Mihai Morcovescu 28 iul. 2022 Știri auto

Mobilitatea aeriană urbană urmează să devină un segment-cheie de piață, iar Volkswagen face un pas important în această direcție. Astfel, divizia din China a producătorului german de automobile a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la un prototip al unei drone electrice.

Acesta a primit denumirea de V.MO și poate transporta până la patru pasageri și bagajele acestora pe o distanță de 200 de kilometri. Noul prototip al vehiculului zburător a fost conceput special pentru piața din China.

Volkswagen V.MO folosește zece motoare pentru decolare și pentru propulsie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În 2020, Volkswagen lansa în China un proiect de așa-zisă „mobilitate verticală”. Germanii explorau în acest fel viitoarea generație de soluții de mobilitate aeriană urbană.

La doi ani distanță, divizia chineză a celor de la Volkswagen Group dezvăluie primul prototip de vehicul zburător. Este vorba despre o dronă electrică pentru pasageri cu decolare și aterizare verticală (eVTOL). VW este cel de-al doilea producător care prezintă un astfel de concept, după Hyundai.

Constructorul sud-coreean a anunțat recent că va dezvolta un astfel de vehicul pe care îl va lansa în viitorul apropiat. În acest sens, coreenii au încheiat un parteneriat cu Rolls-Royce pentru un astfel de vehicul zburător.

Revenind, Volkswagen prezintă propriul prototip al unui vehicul zburător cu emisii zero. Noul V.MO prezintă detalii estetice și tehnice specifice unui elicopter și a unei drone.

Prototipul se bazează pe soluțiile existente de conducere autonomă și pe tehnologie de mobilitate fără emisii. Aparatul de zbor are o configurație de lux „X-Wing” și măsoară 11,2 m în lungime și 10,6 m în lățime. V.MO folosește opt motoare pentru decolare verticală și alte două pentru propulsie.

Potrivit informațiilor oferite de Volkswagen, versiunea de serie a lui V.MO va putea transporta până la patru pasageri pe o distanță totală de 200 de kilometri. Vehiculul va efectua primele teste de zbor spre sfârșitul acestui an. Un prototip mai avansat al lui V.MO va zbura în vara lui 2023.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide