Hyundai și Rolls-Royce vor să construiască o aeronavă pe hidrogen până în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iul. 2022 Știri auto
Hyundai și Rolls-Royce vor să construiască o aeronavă pe hidrogen până în 2025

Hyundai Motor Group și divizia aeronautică Rolls-Royce Holdings au semnat un acord pentru a lucra împreună pentru dezvoltarea de soluții pentru transportul aerian.

Vedem din ce în ce mai multe inovații pe zi ce trece. Mașinile autonome par deja un concept cu care lumea începe să se familiarizeze. Dat fiind numărul de vehicule cu tehnologii avansate la bord, oamenii se obișnuiesc treptat cu conceptul.

Industria nu face progrese doar la nivelul solului, ci se orientează și asupra tehnologiilor pentru transportul aerian.

Hyundai și Rolls Royce Holdings, divizia care se ocupă cu ceea ce înseamnă domeniul aeronautic, au semnat un acord și vor să dezvolte o aeronavă până în anul 2025.

„Suntem încântați să colaborăm cu Rolls-Royce pentru a folosi expertiza lor în domeniul aviației și certificării pentru a accelera dezvoltarea sistemelor de propulsie cu celule de combustibil cu hidrogen”, a declarat Jaiwon Shin, președintele Hyundai Motor Group.

„Credem că aceasta este tehnologia cheie pentru a sprijini obiectivul industriei aviatice globale de a zbura cu emisii zero până în 2050”, a mai adăugat Shin.

Hyundai și Rolls-Royce țintesc la înălțime

Cele două companii vor lucra împreună pentru a crea propulsoare pentru drone. Aceste drone sunt menite pentru transportul pasagerilor. Ele vor folosi atât sisteme de propulsie electrice, cât și pe bază de pile de combustie cu hidrogen. Tehnologiile vor fi bazate pe platformele Hyundai Regional Air Mobility. Compania coreeană consideră că transportul aerian urban va lua amploare în următorii ani.

Rezultatul final al colaborării va fi furnizarea aeronavei propulsată de sistemele electrice și de cele cu hidrogen până în 2025. Scopul final este cel de a aduce sistemul de propulsie al vehiculului respectiv pe piața mai largă a mobilității aeriene.

„Suntem încântați să colaborăm cu Hyundai Motor Group. Piața mobilității aeriene oferă un potențial comercial mare, iar această colaborare sprijină ambițiile noastre comune de a deschide calea pe piața de mobilitate aeriană avansată”, a declarat Rob Watson, președintele Rolls-Royce Electrical.

Companiile spun că utilizarea hidrogenului, ca sursă de combustibil, oferă toate beneficiile propulsiei electrice. Fie că vorbim de zgomotul aproape imperceptibil sau de emisiile scăzute, hidrogenul pare a fi o soluție viabilă. De asemenea, acesta poate conferi autonomii mari.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide