Ce trebuie să faci ca să îți iei înapoi banii plătiți pe taxa Oxigen?

Autor: Elena Luchian 14 sept. 2020 Știri auto
Ce trebuie să faci ca să îți iei înapoi banii plătiți pe taxa Oxigen?

Anunțul referitor la intrarea în vigoare a noilor taxe de poluare a produs haos în București. Mulți șoferi s-au grăbit să achite taxa Oxigen pentru a se asigura că vor putea circula cu mașina în Capitală. Dacă te afli printre ei, uite ce trebuie să faci ca să-ți iei banii înapoi.

În toamna anului trecut, Primăria Capitalei a anunțat intrarea în vigoare a unei taxe care se va aplica mașinilor cu normă de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 începând cu 1 ianuarie 2020. Sancționarea celor care nu plătiseră taxa Oxigen a fost amânată, ulterior, până la 1 martie. La sfârșitul lunii februarie însă, Primăria a renunțat complet la taxă.

Șapte luni mai târziu, autoritățile îi anunță pe cei care au plătit taxa degeaba că își pot recupera banii. Ce au de făcut?

Bucureștenii care au plătit deja taxa Oxigen trebuie să depună o cerere tip. În dosar, șoferii trebuie să includă și o copie a cărții de identitate și o copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului. Aceasta din urmă trebuie să prezinte înscrisul “conform cu originalul” și semnătura celui care solicită restituirea taxei. O copie a documentului care dovedește plata trebuie să fie, de asemenea, inclusă în dosar.

Solicitările vor putea fi depuse începând de astăzi. Șoferii își vor primi banii înapoi în termen de 30 de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării.

Cum poți depune dosarul pentru a primi înapoi taxa Oxigen?

Există trei moduri prin care cei care au plătit taxa Oxigen pot solicita restituirea banilor:

  • prin poștă, cu scrisoare recomandată de primire;
  • electronic, la adresa de email [email protected] cu subiectul “Cerere de restituire vignietă Oxigen;
  • la sediul Administrației Străzilor București din strada Domnița Ancuța nr. 1, sector 1, București.

Cei care au plătit taxa pot depune solicitările de restituire a sumei achitate până la data de 13 septembrie 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide