Dispare taxa Oxigen! Gabriela Firea a anunțat decizia

Autor: ProMotor 25 feb. 2020 Știri auto
Dispare taxa Oxigen! Gabriela Firea a anunțat decizia

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că nu va mai exista taxa Oxigen. Edilul Capitalei a luat decizia în urma valului de nemulțumiri exprimate de bucureșteni cu ocazia referendumului improvizat pe Facebook.

Vinieta Oxigen, care ar fi trebuit să fie plătită de bucureștenii cu mașini non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 începând cu 1 ianuarie, dispare de astăzi! Este decizia luată de Gabriela Firea la scurt timp după ce a citit comentariile utilizatorilor de Facebook pe pagina sa.

În urma avalanșei de mesaje, în luna martie voi veni în fața Consiliului General, vom anula proiectul. Dar proiectul mare Oxigen va merge în continuare. Nu mă consider înfrântă, mă consider un pic întoarsă din drum. Nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta”, a declarat Gabriela Firea în cadrul unei conferințe.

Firea cere ajutorul Guvernului pentru a implementa măsuri de reducere a poluării în București, oraș aflat sub procedură de infringement și somat de Comisia Europeană să ia măsuri rapide pentru îmbunătățirea calității aerului.

Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru a finaliza centura ocolitoare a Capitalei. Fără finalizarea centurii, nu putem afirma că avem un oraș în care am luptat într-adevăr cu poluarea”, a adăugat edilul.

Panourile pentru delimitarea ZACA (Zona de Acțiunea pentru Calitatea Aerului) au fost deja montate în Capitală, așa că acestea trebuie date jos. Mai mult, sunt mulți șoferi care au achitat deja taxa de poluare începând cu 1 ianuarie, deși aplicarea măsurii anunțată inițial pentru începutul anului, a fost amânată pentru data de 1 martie. Primăria trebuie să demareze procedura de returnare a banilor.

ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide