Facilitate pentru cei care merg în concediu în Delta Dunării

Autor: George Cristea 05 aug. 2020 Știri auto
Facilitate pentru cei care merg în concediu în Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a introdus o facilitate binevenită pentru cei care merg în concediu în Delta Dunării. Aceasta va face viața mai ușoară turiștilor care-și petrec vacanța în Deltă, dar și pe plajele sălbatice de la Corbu și Vadu.

România este o țară surprinzătoare, în care te poți bucura de cele mai spectaculoase peisaje pentru ca mai apoi să fii amendat pentru că nu ai plătit o taxă stupidă de care nu știe nimeni, și nici nu este anunțată pe site-urile autorităților. Aparent, toți cei care intră (cu mașina sau piciorul) pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) trebuie să plătească tarife de acces. Nu contează că site-ul Administrației RBDD nu menționează o astfel de taxă, sau cel puțin nu o face vizibil. Ei bine, aparent, aceasta există, iar acum se poate plăti inclusiv prin SMS, potrivit unui comunicat al ARBDD.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării informează că, începând de joi, plata permiselor de acces în rezervaţie se poate face şi prin SMS. Această nouă facilitate completează celelalte opţiuni de plată, respectiv aplicaţia online de eliberare a permiselor, automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituţiei ARBDD din Tulcea, în localităţile Corbu, Vadu şi Murighiol, precum şi Centrele de Vizitare şi Educaţie Ecologică din Sulina, Crişan şi Chilia Veche.

Plata permiselor se va face prin SMS la numărul 7494 cu următoarele variante de text:

  • pentru permise acces turist 1 zi – TUR1 urmat de Nume şi Prenume (Ex: TUR1POPESCU ION)
  • pentru permise acces turist 7 zile – TUR7 urmat de Nume şi Prenume
  • pentru permise acces turist 1 an – TURAN urmat de Nume şi Prenume
  • pentru permise acces auto 1 zi – AUTO1 urmat de Nr. înmatriculare autovehicul (Ex: AUTO1TL01ABC)
  • pentru permise acces auto 1 an – AUTOAN urmat de Nr. înmatriculare autovehicul
  • pentru permise acces ambarcaţiune 7 zile – AMB7 urmat de date identificare ambarcaţiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă) (Ex: AMB7Barcă laguna, AMB7002547, AMB7Marina)
  • pentru permise acces ambarcaţiune 1 an – AMBAN urmat de date identificare ambarcaţiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă).

Se va primi, în cel mai scurt timp, un cod de confirmare, precum şi detalii despre permis. Pentru verificare este obligatoriu ca telefonul să fie funcţional şi să se păstreze mesajul pentru control.

Facilitate Delta Dunării: Cât costă sms-urile de acces în ariile protejate?

Tariful pentru SMS sunt în euro și variază în funcţie de costurile aplicate de operatorul de telefonie mobilă şi de cursul valutar BNR. Iată care sunt tarifele în funcție de perioada de ședere și de tipul de SMS:

  • TUR1: 1.05 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD turist  1 zi;
  • TUR7: 3.15 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD turist 1 săptămână;
  • TURAN: 6.30 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD an;
  • AUTO1: 2.10 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD 1 zi;
  • AUTOAN: 20.30 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD an;
  • AMB7: 4.20 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD 1 săptămână;
  • AMBAN: 20.30 Euro + TVA – Pentru acces în RBDD an.

Astfel, costurile pentru o familie cu doi copii care călătorește cu mașina în Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru o vacanță de o săptămână se ridică la 27,3 euro plus TVA (aproximativ 157 de lei la un curs BNR de 4,84 lei).

Dacă tot călătorește cu mașina într-o arie protejată, familia cu cei doi copii ar trebui să fie atentă unde va parca mașina și unde va campa (dacă nu se cazează la o pensiune din zonă), pentru că amenzile sunt drastice în cazul în care se încalcă legea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide