Cu ce faruri de mașini străine seamănă farurile noilor Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway?

Autor: David Andrei 14 sept. 2020 Știri auto

Dacia a uimit lumea auto cu o semnătură luminoasă inedită, odată cu dezvăluirea noilor Logan, Sandero și Sandero Stepway. Cu ce faruri de la mașini străine seamănă farurile modelelor românești?

GALERIE FOTO

Farurile noilor Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway i-au surprins pe cei care așteptau modelele cu nerăbdare. LED-urile alcătuiesc forma literei “Y”, atât în partea din față, cât și în partea din spate. Mulți dintre cei care au văzut noile generații ale mașinilor românești au considerat că acestea sunt inspirate de modele străine.

A apărut astfel ideea că farurile seamănă cu farurile de la modelele Volvo. Constructorul suedez descrie însă semnătura luminoasă a modelelor sale ca fiind un “T”, așa-numitul “Ciocanul lui Thor”, zeul fulgerelor și războiului în mitologia nordică.

S-a vehiculat în mediul online și asemănarea blocurilor optice față de la noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway cu ceea ce ne este cunoscut de la modelele Audi. Dar farurile mașinilor constructorului din Ingolstadt, la care fac referire cei care au semnalat asemănarea, prezintă tehnologie Matrix LED. Este o soluție la care Dacia nu a apelat încă.

Fanii Dacia au pus farurile noilor Logan, Sandero și Sandero Stepway pe picior de egalitate cu cele ale lui Lamborghini Urus. Și superSUV-ul exotic, primul din istoria brand-ului italian, are faruri în forma literei “Y”, așa cum primesc Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway (vezi GALERIA FOTO).

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway – mai multe detalii la sfârșitul lunii

Dacia a oferit o prezentare sumară a noilor sale modele. Mai multe informații referitoare la tehnologie, dotări și motorizări vom afla la sfârșitul acestei luni.

În vestul Europei, cele trei vor fi disponibile pentru comandă începând cu această iarnă. Românii vor fi nevoiți să mai aștepte însă. Dacă Dacia va urma strategia pentru care a optat în cazul lansării generației anterioare a celor trei, acestea vor ajunge în România cel mai devreme în toamna anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide