Orașul în care, după decenii de interdicție, femeile pot conduce trenurile de metrou

Autor: ProMotor 05 ian. 2021 Știri auto

Noua generaţie de femei a început să lucreze duminică, potrivit unui comunicat al Departamentului Transporturilor din Moscova.

Ministerul Muncii din Rusia a dispus ca femeilor să li se permită să conducă trenuri în urmă cu un an, iar acum primele absolvente ale cursului de formare au intrat pe piaţa muncii. Dintre cele 25 de femei care au început cursul, 12 l-au finalizat şi vor deveni conducătoare de tren, potrivit departamentului.

Femeilor li s-a permis să conducă trenuri de metrou în 1936, iar interdicţia a fost introdusă la începutul anilor 1980, potrivit primăriei din Moscova. „Acest lucru a fost explicat prin protejarea femeilor împotriva sarcinilor dure ale locului de muncă şi a condițiilor nefavorabile de muncă”, a spus instituţia.

Femeile vor deservi linia Filevskaya, una dintre cele mai moderne ale metroului

Departamentul Transporturilor a declarat că activitatea presupunea anterior un „efort fizic interns”, dar multe procese sunt acum automatizate. Aproximativ 36% din forţa de muncă totală a metroului din Moscova, de 62.000 de angajaţi, sunt femei.

O uniformă specială a fost dezvoltată pentru femeile angajate. Aceasta a fost concepută luând în considerare atât dorințele angajaților actuali ai metroului, cât și opiniile candidatelor. Femeile însăși vor alege ceea ce le este mai convenabil să poarte în timp ce conduc trenul: în fustă sau în pantaloni.

La 1 ianuarie 2021, a intrat în vigoare un ordin al Ministerului Muncii al Federației Ruse, care permite femeilor să lucreze ca și conductor de tren electric de metrou.

Lista profesiilor interzise femeilor a fost redusă de la 450 la 100 de posturi. Mineritul, metalurgia, producția chimică sunt încă interzise femeilor din cauza expunerii la substanțe dăunătoare sau încărcături grele.

Orașul în care, după decenii de interdicție, femeile pot conduce trenurile de metrou
Orașul în care, după decenii de interdicție, femeile pot conduce trenurile de metrou / Foto credit meduza.io

Foto credit: meduza.io

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: tjournal.ru, meduza.io



Comentarii
Inchide