Revoluție la Metrorex: Accesul la metrou se va face pe bază de cartelă contactless

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Zilele acestea se anunță o adevărată revoluție la Metrorex: accesul la metrou se va putea face pe bază de cartelă contactless. Noile cartele vor putea fi folosite alături de cartelele magnetice actuale și de cardurile bancare contactless.

Intră în Galeria FOTO

Noile carduri contactless pentru accesul la metrou vor fi introduse începând din 24 decembrie, în cadrul modernizării sistemului de taxare. Procesul se va desfășura etapizat în perioada imediat următoare, după cum informează Metrorex. Primele cartele contactless vor ajunge la elevi și studenți pentru abonamentele lunare și vor fi distribuite prin casieriile speciale din anumite stații de metrou.

Este vorba pentru început de cea de la Universitate  – începând cu 24 decembrie 2020, Piaţa Unirii – începând cu 28 decembrie 2020, Piaţa Unirii 2 – începând cu 29 decembrie 2020 și Gara de Nord 1 – începând cu 30 decembrie 2020.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi şi studenţi de la casele speciale, urmând ca până la sfârşitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

Metrorex introduce accesul pe bază de cartelă contactless

Reprezentanţii Metrorex menţionează că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex.

„Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de «Acces liber»”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenţi se poate face doar în baza Legii educaţiei naţionale 1/2011 şi HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenţi are reducere 50%.

În urmă cu un an, Metrorex a permis, după multe tergiversări, plata cu cardul bancar contactless la porțile de acces. Recent, și STB a anunțat că plata călătoriei se va putea face direct în mijloacele de transport folosind un card bancar contactless.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide