Fernando Alonso a fost lovit de o mașină în timp ce mergea pe bicicletă

Autor: George Cristea 12 feb. 2021 Știri auto

Dublul campion mondial de Formula 1, Fernando Alonso, a fost implicat într-un accident rutier în Elveţia. Fernando Alonso a fost lovit de o mașină în timp ce mergea pe bicicletă.

Intră în Galeria FOTO

Alpine a anunţat că Alonso va fi supus unui set de controale medicale în cursul zilei de vineri, fără a confirma însă dacă spaniolul a fost spitalizat. Surse apropiate lui Alonso au declarat pentru BBC că ar fi fost lovit de o maşină, lângă casa lui din Lugano, indicând faptul că ar avea o fractură de maxilar. Aceleaşi surse susţin că spaniolul va fi dus la Berna, unde există o unitate specializată în tratarea acestui fel de leziuni.

Pilotul, care anul acesta se întoarce în Formula 1 după doi ani de absență, este conștient și se simte bine, a transmis echipa sa Alpine F1. El va fi supus unor examinări medicale suplimentare vineri, spune Alpine, fără a confirma dacă Alonso este internat în spital.

Fernando Alonso a fost lovit de o mașină. Startul sezonului este incert

Incidentul ridică întrebări în privinţa capacităţii lui Alonso de a se alinia la startul sezonului, în cursa de la Bahrain, de luna viitoare. Testele din presezon sunt programate în Bahrain în perioada 12-14 martie, înainte de prima cursă din 26-28 martie.

Alonso, care împlinește luna aceasta 39 de ani, va face echipă cu Esteban Ocon la Alpine, cum se numește acum echipa Renault. Spaniolul l-a înlocuitîn echipă pe Daniel Ricciardo, plecat la McLaren.

Alonso, câștigător a 32 de Grands Prix-uri și campion mondial în 2005 și 2006, a părăsit Formula 1 la sfârșitul anului 2018, după patru sezoane lipsite de rezultate la McLaren.

Alonso a mai ratat deja începutul unui sezon din cauza unei accidentări. În 2015, când tocmai revenise la McLaren, a suferit o comoţie în urma unui accident din timpul testelor şi a trebuit să renunţe la prima cursă din Australia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide