Formula 1: Fernando Alonso, confirmat oficial la Renault în sezonul 2021

Autor: George Cristea 08 iul. 2020 Știri auto

Fernando Alonso va concura pentru Renault în sezonul Campionatului Mondial de Formula 1 din 2021. Alonso, care împlinește luna aceasta 39 de ani, va face echipă cu Esteban Ocon.

Intră în Galeria FOTO

Spaniolul, care are în palmares două titluri de Formula 1, câștigate tot cu Renault, în 2005 și 2006, îl înlocuiește în echipă pe Daniel Ricciardo, care va pleca la McLaren după încheierea sezonului actual. Alonso s-a retras din Formula 1 în 2018, dar este în discuţii cu cei de la Renault încă din luna noiembrie a anului trecut. Acesta i-a spus deja mentorului său, Flavio Briatore, că se simte motivat să revină în Marele Circ, anunță BBC.

Totuși, Alonso trebuie să fie conștient că nu va putea să facă performanță de la început. Anul viitor, echipele de Formula 1 sunt obligate să folosească aceleași mașini ca în sezonul 2020 ca urmare a unei reguli introduse din cauza crizei coronavirusului. În prima cursă a sezonului 2020, cea din Austria, mașinile Renault nu au strălucit. Gândind pe termen lung, speranțele lui Alonso bat mai degrabă spre sezonul 2022, când Renault are mai multe șanse să ajungă din urmă echipele puternice ca urmare a limitării impuse bugetelor.

Ce spune Renault despre revenirea lui Fernando Alonso în Formula 1

„Dorința este de a construi o echipă în jurul a doi piloți complementari, combinând experiența și tinerețea, punând în comun valorile și talentul în serviciul proiectului comun. Spiritul de luptă al lui Fernando ar trebui să aducă beneficii întregii echipe și să permită tuturor să-și atingă obiectivele”, se arată într-un comuniat al echipei Renault DP World F1 Team.

La rândul său, Alonso se arată optimist în ceea ce privește șansele sale în sezonul 2022. „Am principii și ambiții în concordanță cu proiectul echipei. Progresul lor din această iarnă dă credibilitate obiectivelor pentru sezonul 2022 și voi împărtăși toată experiența mea de curse cu toată lumea, de la ingineri la mecanici și colegii mei de echipă. Echipa vrea și are mijloacele să revină pe podium, la fel ca mine”, a declarat Fernando Alonso.

Fernando Alonso este de două ori campion în Formula 1, în 2005 şi 2006, când i-a învins pe Michael Schumacher şi Kimi Raikkonen. Spaniolul a câştigat 32 de curse şi se află pe locul şase într-un clasament all-time al celor mai buni piloţi. După ce s-a retras din Formula 1, Alonso a câştigat de două ori Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi a concurat şi în Raliul Dakarului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide