Se vinde un Ferrari 250 GTE cu un istoric impresionant. A fost mașină de poliție în Italia

Autor: ProMotor 24 apr. 2020 Știri auto

În anii ’60, mașinile obișnuite de poliție nu mai erau suficiente pentru a face față ratei tot mai mari a criminalității din Italia. Așa că președintele de la acea vreme l-a convins pe Enzo Ferrari să furnizeze poliției din Roma două Ferrari 250 GTE. Unul dintre ele, singurul care a supraviețuit, este acum de vânzare.

GALERIE FOTO

Totul a început ca o glumă. Președintele Italiei Antonio Gronchi i-a întrebat pe membrii Squadra Mobile ce anume i-ar face fericiți. “Un Ferrari!”, a fost o glumă aruncată de unul dintre polițiști. Zis și făcut. Președintele l-a sunat personal pe Enzo Ferrari și l-a rugat să livreze două Ferrari 250 GTE poliției din Roma.

Mașinile au ajuns la polițiști în scurt timp. Una dintre ele a fost implicată într-un accident. Superstițios din fire, Enzo a cerut imediat distrugerea modelului. Astfel, doar unul dintre cele două Ferrari a supraviețuit. Acesta este acum de vânzare.

Citește și:

Are motor V12 de 3.0 litri, care dezvoltă 237 de cai putere și care face mașina să atingă o viteză maximă de 250 km/h. Cu o caroserie vopsită în negru și interior cu piele cognac, se vinde cu însemnele Squadra Mobile din Roma, cu girofar, sirenă și stație radio.

Modelul a rămas în custodia autorităților până în 1968, când a fost retras de pe străzile capitalei. În 1972 a fost vândut la o licitație publică, ajungând în posesia unui pasionat. De la începutul anilor 2000, automobilul a fost expus în Muzeul de Mașini ale Poliției unde a rămas până în 2015. Următorul proprietar a dus mașina chiar la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach.

GALERIE FOTO

Mașina de poliție cu logo-ul căluțului cabrat este unică în lume. Este singurul Ferrari 250 GTE mașină de poliție. Vehiculul a făcut mereu reviziile la Maranello, deci viitorul proprietar nu trebuie să-și facă griji în privința cărții de service. Acesta va primi toate documentele, inclusiv certificatul de mașină istorică obținut în 2014. Prețul este dezvăluit la cerere celor interesați să liciteze.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide