Ferrari 296 Challenge renunță la sistemul hibrid, dar beneficiază de un kit aerodinamic extrem și 700 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 oct. 2023 Știri auto

Ferrari a prezentat o nouă mașină de curse bazată pe modelul 296 GTB. Intitulată 296 Challenge, mașina renunță la sistemul hibrid, dar tot oferă 700 CP.

Pe măsură ce standardele de emisii devin din ce în ce mai stricte, producători să lanseze mașini performante fără ajutorul componentei electrice. Chiar și producătorii nișați, care produc doar mașini performante, în volume mici, nu sunt scutiți de acest lucru. În această categorie intră și Ferrari, companie care a inclus în noile sale modele lansate sisteme de propulsie hibridizate. Ferrari 296 GTB este unul dintre aceste modele, împreună cu varianta sa decapotabilă, 296 GTS.

Ferrari a prezentat cea de-a noua mașină de curse din seria de modele Challenge, un succesor pentru 488 Challenge. Intitulat 296 Challenge, varianta pregătită pentru competiții a supercarului italian renunță la componenta hibrid și câștigă un kit aerodinamic foarte agresiv. Nefiind o mașină ce va fi folosită pe drumurile publice, Ferrari și-a permis să lase în formă pură motorul V6, care livrează 700 CP.

Ferrari 296 Challenge este a noua mașină din această serie pregătită pentru competiții

Ferrari 296 Challenge 2024 este alimentat de familiarul motor twin-turbo de 3,0 litri, dar care a renunțat la componenta hibridă, la fel ca 296 GT3, lansat pentru sezonul 2023. Nefiind nevoiți să respecte regulile stricte obligatorii pentru mașinile rutiere, inginerii au descătușat V6-ul, care dezvoltă acum 700 CP și un cuplu maxim de 740 Nm. În cazul versiunii de stradă, unitatea cu șase cilindri produce „doar” 663 CP, dar puterea totală este mult mai mare datorită motorului electric, care ridică totalul la 830 CP.

Pentru că toată această putere are nevoie de o platformă pe măsură, 296 Challenge este echipat cu frâne carbon-ceramice, un sistem ABS avansat și jante de 19 inch încălțate cu anvelope Pirelli special dezvoltate pentru această clasă de mașini. Pachetul aerodinamic ajută modelul 296 Challenge să genereze peste 870 de kilograme de forță aerodinamică la 250 km/h, o valoare record pentru o mașină de curse dezvoltată pentru seria monomarcă.

Ferrari va prezenta cea mai recentă creație a sa pe Circuitul Mugello între 24 și 30 octombrie, când este programată să aibă loc Finali Mondiali.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide