Ferrari anunță patru modele noi pentru anul 2023

Autor: Adrian Somai 06 feb. 2023 Știri auto

După un 2022 în care a obținut un profit record, Ferrari se pregătește intens pentru un 2023 plin cu surprize la toate capitolele. Oficialii constructorului de la Maranello au anunțat recent, că vor lansa nu mai puțin de patru modele noi pe parcursul acestui an.

Anul recent încheiat s-a dovedit a fi excelent pentru cei de la Ferrari din toate punctele de vedere. Lansarea primului SUV din istorie, Purosangue, s-a dovedit un real succes, noul model din gama producătorului italian de lux bucurandu-se de o cerere peste așteptări. În aceste condiții, Ferrari a livrat peste 13.000 de mașini pe parcursul anului trecut, o cifră care a depășit chiar și cele mai optimiste estimări.

Nici anul 2023 nu se anunță a fi unul mai slab pentru cei de la Ferrari, conducerea constructorului anunțând acum că în acest an urmează să facem cunoștință cu patru modele noi. Informațiile despre surprizele pregătite de cei de la Ferrari nu sunt tocmai oficiale, însă zvonurile vorbesc despre o variantă decapotabilă a modelului Roma. Unele voci susțin că actualul Portofino ar urma să fie înlocuit de modelul Roma, în timp ce alte surse spun că viitorul Roma cabrio va fi plasat în gamă chiar sub Portofino.

Înlocuitor pentru 812 Superfast

Potrivit Motor1, al doilea model nou pe care îl pregătesc cei de la Ferrari ar urma să fie o versiune ceva mai puternică a modelului SF90 Stradale. Apoi, constructorul de la Maranello pare a pregăti și un model care să înlocuiască 812 Superfast, model care ar urma să fie echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate V12. Despre al patrulea model nu se știu încă niciun fel de informații, nefiind exclusă varianta unui model exclusivist serie limitată sau chiar unicat.

Ferrari are planuri mari însă și pentru anii următori, până în 2026 urmând să lanseze nu mai puțin de 15 mașini noi. Printre acestea ar urma să se regăsească și un hypercar și o primă mașină cu propulsie electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide