Ferrari KC23 este un model unicat, creat special pentru a fi condus pe circuit – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2023 Știri auto

Ferrari a prezentat noul KC23, un automobil unicat creat special pentru a fi folosit pe circuit. Mașina a fost construită special pentru un client.Din punct de vedere tehnic, mașina este bazată pe Ferrari 488 GT3 Evo.

Producătorul italian de mașini sport a prezentat cel mai nou model al său, o mașină unică, creată special pentru unul dintre clienții companiei. Modelul KC23 este creația diviziei de proiecte speciale a Ferrari și urmează o lungă serie de exemplare unice. În timp ce acele mașini au fost concepute în principal pentru a fi admirate, aceasta este concepută pentru a fi condusă cu viteze mari, pe circuit.

La baza acestei mașină stă Ferrari 488 GT3 Evo 2020. 488 GT3 este cea mai de succes mașină de circuit din istoria de 76 de ani a producătorului din Maranello, strângând peste 530 de victorii și 119 victorii în campionat. Având în vedere natura extremă a motorului său V8 twin-turbo, a configurației șasiului și a suspensiei, KC23 a fost proiectat exclusiv pentru utilizarea pe circuite, în mod necompetitiv.

Ferrari spune că fiecare linie de pe 488 GT3 Evo a fost schimbată, împreună cu sticla și blocurile. Printre punctele de interes se numără uși tip fluture, o aripă spate uriașă și orificii de ventilație pentru motor pe laterale, orificii care se retrag în caroserie atunci când nu sunt necesare, astfel încât designul să fie cât mai curat posibil atunci când mașina este parcata.

Ferrari KC23 este o mașină unică, destinată uzului pe circuit

Cu toate că aspectul exterior a fost radical alterat, comparativ cu un 488 GT3 Evo, interiorul nu a suferit schimbări atât de mari. Acest lucru înseamnă că are o cușcă de protecție, un volan special, un grup de instrumente complet digital și o consolă centrală specială acoperită cu butoane. Scaunele sunt acoperite cu Alcantara, iar oglinzile retrovizoare sunt înlocuite de trei camere care trimit imagini către un trio de monitoare montate în partea de sus a cabinei.

Ferrari KC23 folosește motorul V8 de 3,9 litri, supraalimentat cu două turbine, de pe 488 GT3 Evo, însă constructorul italian nu a precizat care este puterea produsă de acesta. Pentru a avea cu ce compara, în cazul mașinii de curse 488 GT3 Evo, acesta dezvoltă 600 CP și 700 Nm.

Înainte ca modelul unicat să fie livrat clientului, Ferrari KC23 va putea fi văzut în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood, care va avea loc în Marea Britanie în perioada 13-16 iulie 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide