Ferrari la apă. Un șofer a crezut că supercarul lui știe să înoate

Autor: Elena Luchian 09 iul. 2020 Știri auto

Ferrari la apă. Un șofer a crezut că supercarul lui poate să înoate, așa că s-a aventurat pe un sector de drum inundat, deși nu știa cât de adâncă este apa. Nu a durat mult până când i s-a oprit motorul.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe centura de nord a Londrei, A406, în după-amiaza zilei de luni. Un Ferrari FF a rămas blocat în apa care îi ajungea până la jumătatea jantelor și depășește lejer înălțimea pragurilor laterale. Motorul i s-a oprit, așa că șoferul nu a avut altă soluție decât să rămână pe loc.

Inundarea zonei a fost provocată de o conductă de mari dimensiuni, cu debit mare, care s-a spart. Astfel, ambele sensuri ale șoselei s-a transformat rapid în râu.

Autoritățile au intervenit pentru a devia circulația, dar intervenția a avut loc prea târziu pentru câțiva șoferi, care au fost nevoiți să-și pescuiască mașinile din apă și să le ducă la service pe platformă. În total, opt mașini au avut de suferit, potrivit autorităților londoneze. Ferrari-ul de culoare roșie este de departe cea mai scumpă dintre ele. Pe lista de automobile avariate de inundație se află și un BMW Seria 7, un BMW Seria 5, un Opel Corsa și un Mercedes-Benz Clasa C.

Nicio persoană nu a fost rănită. Șoferii și pasagerii au fost recuperați din mașini de către echipe de pompieri sosite la locul incidentului. Mai mulți locuitori din zonă au rămas fără apă sau au raportat presiune scăzută la robinete.

Și drumul are nevoie de reparații. Asfaltul s-a surpat, iar gardul de protecție aflat pe margine a fost pus la pământ.

Ferrari FF nu e barcă

Ferrari FF nu este nici pe departe un vehicul care poate fi expus unor atfel de condiții. Cu motor V12, care dezvoltă 660 de cai putere, modelul are o gardă la sol de 145 de milimetri.

Evident, casa italiană nu specifică adâncimea de trecere prin de vad al acestui supercar, pentru că niciun Ferrari, cel puțin până la apariția SUV-ului Purosangue, nu este construit pentru a trece prin apă.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide