Ferrari prezintă modelul unicat SP48 Unica, care este bazat pe F8 Tributo

Autor: Mihai Morcovescu 08 mai 2022 Știri auto

Pentru Ferrari, anul 2022 înseamnă în primul rând lansarea primului SUV din istoria mărcii de la Maranello. Însă, până atunci, producătorul italian de automobile de lux își încântă fanii cu noul SP48 Unica. După cum sugerează și numele, este vorba despre un model unicat, bazat pe F8 Tributo.

SP48 Unica folosește același motor V8 de 3,9 litri de pe F8 Tributo

După modelele unicat Omologata și BR20 cu motor V12, cea mai recentă creație de la Ferrari vine cu un propulsor V8. Este vorba despre un alt model unicat al celor de la Ferrari, denumit SP48, care are la bază modelul F8 Tributo.

Acest model unicat a fost creat pentru un vechi client important de către divizia Special Projects. Italienii spun că respectivul client s-a implicat direct în procesul de dezvoltare al bolidului.

Din punct de vedere estetic, Ferrari SP48 Unica vine cu o parte frontală complet nouă. Oficialii „căluțului cabrat” spun că pentru asta s-a folosit o tehnică de modelare procedural-parametrică și prototipare 3D. De altfel, grila și plafonul au un desen tridimensional care dă senzația unor prize de aer.

În același timp, designerii italieni au eliminat geamul posterior și au înlocuit clasicele stopuri rotunde cu baghete LED. Astfel, comparativ cu F8 Tributo, SP48 Unica afișează un plus de eleganță și pare „sculptată” dintr-o bucată. De asemenea, jantele au un design schimbat, iar pe părțile laterale au apărut noi prize de aer

Deși nu au fost publicate și imagini cu interiorul, acesta a fost în mare parte preluat de pe F8 Tributo. Clientul care a comandat acest exemplar unicat a ales tapițerie Alcantara neagră perforată cu laser pentru scaune, ornamente din fibră de carbon negru mat și accente în nuanța Grigio Canna di Fucile.

Fiind bazat pe F8 Tributo, noul SP48 Unica a primit același propulsor V8 twin-turbo de 3,9 litri montat central. Acesta livrează 720 CP și 770 Nm de cuplu. Repriza 0-100 km/h se realizează în numai 2,9 secunde, iar viteza de vârf este de 340 km/h.

Itaienii nu au dezvăluit cât l-a costat pe respectivul client noul SP48 Unica. Dar, cu siguranță, „berlinetta” de la Maranello are un preț mult peste prețul de pornire al lui F8 Tributo de circa 240.000 de euro.

Sursa: Ferrari

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide