Ferrari prezintă noul SP51, un model unicat bazat pe 812 GTS

Autor: Adrian Somai 29 sept. 2022 Știri auto

Ferrari dezvăluie la sfârșitul acestei săptămâni noul SP51, un exemplar unicat ce are la bază modelul 812 GTS. Este vorba, de fapt, despre un roadster super exclusivist care a ajuns în garajul unui colecționar auto din Taiwan.

În comparație cu versiunea în care își are baza, SP51 vine la pachet cu câteva modificări estetice vizibile. În primul rând, în partea din față putem observa niște blocuri optice redesenate și de dimensiuni mai mici în raport cu cele pe care le știm de la 812 GTS. Totodată, grila frontală este ușor diferită și de dimensiuni mai mari. Nici stopurile nu au scapăt neatinse, și acestea având acum un design diferit.

În plus, putem observa mai multe elemente ale caroseriei realizate din fibră de carbon. Spre exemplu, găsim mai multe elemente din fibră de carbon în zona aripilor și în zona de protecție din spatele ocupanților.

Tot la nivel estetic mai trebuie să remarcăm și vopseaua roșie specială Rosso Passionale folosită de cei de la Ferrari pentru acest model cu totul și cu totul special. În cele din urmă, observăm și dunga albastră în combinație cu accente albe amplasată de italieni chiar pe mijlocul bolidului, de la un capăt la altul.

Prețul cerut de Ferrari pentru SP51 nu a fost comunicat

Ținând cont de faptul că vorbim despre un roadster unicat ce are la bază modelul 812 GTS, SP51 este echipat din punct de vedere al motorizării cu o unitate V12 aspirată natural, cu o capacitate de 6.5 litri, capabilă să dezvolte nu mai puțin de 789 de cai putere. În aceste condiții, bolidul se poate mândri cu o viteză maximă pe care o poate atinge de 340 km/h.

Din păcate, constructorul de la Maranello nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la prețul acestui model. Ținând însă cont că vorbim despre un model unicat, mai mult ca sigur că pasionatul auto care l-a achiziționat a scos o sumă deloc mică din conturi!

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide