Ferrari a prezentat oficial SUV-ul Purosangue, primul său model din istorie cu patru portiere

Autor: Adrian Somai 14 sept. 2022 Știri auto

Ferrari a prezentat oficial Purosangue, primul SUV din istoria constructorului de la Maranello și, totodată, primul model din portofoliu cu patru portiere și cu patru locuri. Despre Purosangue mai trebuie să spunem încă din capul locului că este și cel mai puternic SUV de serie din lume, cu o putere de 725 de cai sub capotă.

SUV-ul Ferrari Purosangue este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V12 cu capacitate de 6.5 litri, aspirată natural și capabilă să livreze 725 de cai putere și un cuplu maxim de 716 Nm. În aceste condiții, Purosangue îl depășește pe Aston Martin DBX 707 și devine cel mai puternic SUV de serie din lume. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. SUV-ul mai este echipat și cu un sistem de tracțiune integrală avansat și cu o tehnologie de vectorizare a cuplului.

În aceste condiții tehnice, Ferrari Purosangue se mândrește cu niște cifre de performanță demne de invidiat pentru un SUV. Mai exact, vorbim despre o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în numai 3.3 secunde. De asemenea, Purosangue mai poate atinge o viteză maximă de 310 km/h.

Este mai mare decât Urus sau Cullinan

Evident, Purosangue este și cel mai mare model din gama constructorului de la Maranello la capitolul dimensiuni. Din fișa tehnică a SUV-ului aflăm că are o lungime de 4.973 de mm, o lățime de 2.028 de mm, respectiv o înălțime de 1.589 de mm. De asemenea, trebuie adăugat faptul că vorbim despre un ampatament care măsoară 3.017 mm, ceea ce înseamnă că Purosangue este mai mare chiar și decât Lamborghini Urus sau Rolls-Royce Cullinan.

Datorită acestor dimensiuni, Purosangue promite un spațiu generos la interior, patru persoane beneficiind de un confort maxim. Ușile din spate ale SUV-ului se deschid în sens opus, accesul în habitaclu fiind astfel mai facil. Toate cele patru scaune de la interior sunt îmbrăcate în piele și sunt reglabile electric, fiind de asemenea și încălzite.

Habitaclul este puternic digitalizat și include un ecran separat chiar și pentru pasagerul din față. De asemenea, mai putem observa un instrumentar de digital cu dimensiuni de 10.25 inci, alături de care se regăsește un ecran separat poziționat chiar deasupra torpedoului.

Prețul de pornire al noului Ferrari Purosangue este de 390.000 de euro, iar livrările SUV-ului vor debuta cel mai probabil la începutul anului viitor.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide