Ferrari Testa Rossa J: un model pentru copii produs în serie limitată

Autor: Bogdan Bârliga 10 feb. 2023 Știri auto

Fanii Ferrari au trecut sigur pe lista de favorite modelul 250 Testa Rossa din 1957 și acum au ocazia să cumpere un model replica aprobat de producătorul italian.

Deși vorbim de un autoturism destinat în principal copiilor acesta nu este foarte ieftin și va fi produs doar în serie limitată.

Când banii nu sunt o problemă

Licențiat oficial de către Ferrari, Testa Rossa J este un exemplu la scară mai mică al legendarului model 250 Testa Rossa și este produs de Little Car Company.

Limitat strict la 299 de exemplare în întreaga lume, Testa Rossa J este realizat pe baza desenelor originale Ferrari Classiche sub supravegherea Centro Stile de la Ferrari.

Modelul replica este realizat din aluminiu format manual cu panouri pentru a respectata  specificațiile mașinii originale.

Și jantele redimensionate se potrivesc perfect cu cele originale Borrani și au anvelope Pirelli Cinturato.

Chiar și la interior au fost respectate specificațiile modelului original: volanul este livrat tot de Nardi și poate fi detașat pentru un acces mai facil.

Tabloul de bord adăpostește instrumentele cu designul original și oferă șoferului toate informațiile necesare de performanță, inclusiv temperatura bateriei, temperatura motorului, viteza, energia furnizată și nivelul de încărcare a bateriei.

Pe lângă dotarea Ferrari Testa Rossa J cu instrumente de bord perfect funcționale și pielea folosită pentru scaune este aceeași cu cea folosită pe mașinile de gamă moderne ale producătorului italian.

Motor electric și patru moduri de conducere

Ferrari Testa Rossa J este dotat cu un motor electric de 48 V susținut de un pachet format din trei baterii ce pot să ofere o autonomie de până la 90 de kilometri.

Sunt disponibile patru moduri de conducere: Novice ( putere 1 kw/ viteză maximă 24 km/h), Comfort (4kW / 40 km/h), Sport ( 10 kw / 80 km/h) și Race (12 kw / viteză maximă 80 km).

În modul Novice, mașina poate fi dezactivată de la distanță pentru un control sporit asupra șoferilor mai tineri. Modurile Confort, Sport și Curse sunt din ce în ce mai agresive cu accelerație instantanee și viteze maxime mai mari.

Cât costă Ferrari Testa Rossa J

Modelul produs în serie limitată de Little Car Company are un preț de bază ce începe de la 93.000 de euro. Dar pentru că vor fi fabricate puține exemplare și acestea au aprobarea Ferrari modelele Testa Rossa J au început deja să fie scoase la licitație.

La un astfel de eveniment organizat de Bonhams anul trecut în luna august un exemplar Ferrari Testa Rossa J a fost vândut cu suma de 149.500 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Little Car Company


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide