Profitul record obținut de Ferrari anul trecut aduce beneficii și angajaților. Italienii oferă un bonus substanțial

Autor: Bogdan Bârliga 06 feb. 2023 Știri auto
Profitul record obținut de Ferrari anul trecut aduce beneficii și angajaților. Italienii oferă un bonus substanțial

Deși majoritatea producătorilor auto importanți s-au confruntat cu probleme pe parcursul anului trecut situația stă cu totul altfel la Ferrari.

Producătorul din Maranello a avut parte de un an perfect și a raport rezultate financiare cu mult peste așteptările analiștilor.

Cifre de vânzări record la Ferrari

Producătorul celebrelor modele sport a raportat o creștere a venitului net de 13 procente și compania italiană susține că a vândut anul trecut cu 18,5% mai mult față de 2021.

Ferrari a raportat un profit net de 939 milioane de euro pentru anul trecut, iar acest aspect reprezintă o creștere cu 13% față de cifrele înregistrate în 2021.

Din acest motiv estimările pentru acest an și profitul operaţional au crescut la sume cuprinse între 2,13 și 2,18 miliarde de euro, cu multe peste cele 1,773 miliarde de euro înregistrate anul trecut.

Veniturile companiei din Maranello au crescut cu 19,3% până la suma de 5,095 miliarde de euro față de anul 2021 când Ferrari raporta 4,721 miliarde de euro.

Pe de altă parte producătorul italian de autoturisme sport a reușit să livreze anul trecut 13.221 de unităţi stabilind astfel un nou record pentru companie.

Vânzările au crescut cu 19 procente față de 2021 când Ferrari reușea să livreze 11.155 unități la nivel global.

Prime record pentru angajați

Ferrari a decis să ofere celor 5.000 de angajați ai companiei un bonus de 13.500 de euro pentru activitatea din 2022, cu 12,5% mai mult decât suma de 12.000 de euro oferită anul trecut, se arată într-un material publicat de Il Messaggero.

”Aceste date pregătesc terenul pentru un 2023 și mai puternic, alimentat de cererea continuă a produselor noastre în întreaga lume. Privim înainte cu multă încredere, încurajați de rezultatele unei companii în evoluție”, a comentat CEO-ul Benedetto Vigna făcând referire la rezultatele financiare.

Benedetto Vigna CEO Ferrari

Vigna a mai declarat că lockdown-ul din China nu a avut niciun impact asupra livrărilor, electrificarea ”decurge conform planului” și producția noului model Purosangue, care a început în 2022, este în creștere, iar comenzile sunt ”cu mult peste așteptări”.

Prioritățile Ferrari pentru următoarea perioadă

CEO-ul companiei din Maranello a prezentat și planul de acțiune pentru următoarea perioadă, iar spre marea bucurie a fanilor eforturile italienilor vizează în primul rând participarea în Formula 1.

”Vrem să fim din nou competitivi în campionat. Scopul nostru este să câștigăm Campionatul Mondial și întreaga echipă, cu Fred Vasseur care ni s-a alăturat recent, lucrează în această direcție”, a afirmat Benedetto Vigna.

Șeful Ferrari a mai spus că o altă prioritate o reprezintă continuarea dezvoltării de produse inovatoare care să permită oamenilor să se bucure din ce în ce mai mult de mașinile companiei.

Benedetto Vigna a confirmat lansarea și lansarea celor 4 noi modele în 2023, în conformitate cu planul de 15 lansări până în 2026 și a specificat că există nicio intenție de schimbare a lanțului de aprovizionare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide