Ferrari-ul furat de la un pilot de Formula 1 a fost recuperat după 28 de ani. Cum a fost descoperit exemplarul furat?

Autor: Ionuț Vîlciu 05 mart. 2024 Știri auto
Ferrari-ul furat de la un pilot de Formula 1 a fost recuperat după 28 de ani. Cum a fost descoperit exemplarul furat?

Un Ferrari furat lui Gerhard Berger în 1995 a fost recuperat după 28 de ani. Mașina i-a fost furată fostului pilot de Formula 1 în timpului Marelui Premiu al statului San Marino din 1995.

Poliția Metropolitană din Londra a soluționat un caz vechi de furt, care datează încă de la jumătatea anilor ’90. Unitatea de Crimă Organizată a Vehiculelor a recuperat recent un Ferrari 512M pe care hoții l-au luat de la pilotul de Formula 1 Gerhard Berger în urmă cu 28 de ani, în timpul Marelui Premiu San Marino din 1995 de la Imola.

În timp ce se aflau în oraș pentru cursă, celor doi piloți de Formula 1 li s-au furat Ferrari-urile. Unul dintre acestea a fost un Ferrari F512M roșu și, în ciuda faptului că a fost dat dispărut, mașinile nu au fost găsite până când Met a început o anchetă.

În luna ianuarie a acestui an, Met a primit un raport de la Ferrari, care a efectuat verificări asupra unei mașini cumpărate de un client american prin intermediul unui broker din Marea Britanie în 2023, care a dezvăluit că este un vehicul furat.

Ferrari-ul lui Gerhard Berger, recuperat după 28 de ani

Ofițerii de la Unitatea de Combatere a Criminalității Vehiculelor Organizate au efectuat anchete ample în întreaga lume, care au dezvăluit antecedentele mașinii, inclusiv faptul că a fost exportată în Japonia la scurt timp după ce a fost furată până când a fost adusă în Marea Britanie, la sfârșitul anului 2023.

„Am lucrat rapid cu partenerii, inclusiv Agenția Națională a Criminalității, precum și Ferrari și dealerii auto internaționali, iar această colaborare a fost esențială pentru înțelegerea istoricului vehiculului și pentru a împiedica  acestuia din țară”, a declarat investigatorul principal Mike Pilbeam.

Poliția continuă să investigheze cazul și nu au fost făcute arestări până acum. Din păcate, Ferrari-ul F355 încă nu a fost depistat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Metropolitan Police


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide