Festivalul locuințelor mobile va avea loc la Râșnov. Este primul de acest fel din Europa de Est

Autor: Robert Pindic 09 iun. 2023 Știri auto

Iubitorii de excursii, și nu numai, vor avea acum ocazia să participe la primul festival al caselor mobile din Europa de Est. Evenimentul va avea loc în inima Carpaților, la Râșnov.

Tiny House Festival este numele evenimentului, iar acesta este destinat atât persoanelor cât și afacerilor. Cu scopul de a promova o nouă modalitate de trai, în cadrul festivalului se vor expune numeroase locuințe mobile. Prin urmare, producătorii de astfel de case se vor întruni pentru a prezenta cele mai noi modele fabricate, împărtășind diverse idei sau concepte din domeniul caselor mici.

„Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses și de case modulare în același loc, timp de trei zile. Expozanții vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuțele expuse, la cel mai mic preț garantat din tot anul”, au transmis Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival și Pura Vida Huts, producător de tiny houses. „Prețurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică casă de vacanță, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate. Misiunea noastră este de a crește această nișă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internațional, piață estimată la 5 miliarde de euro anual.”, citează Revista Biz.

O posibilă soluție pentru crizele financiare

Conceptul de tiny house a apărut în SUA, în urma apariției problemelor economice, determinând oamenii să locuiască în case mici, ușor de transportat. Aceste fenomene financiare s-au extins și pe suprafața Europei, în special în partea vestică a continentului. Mai mult, aceste tipuri de locuințe nu sunt promovate îndeajuns, cel puțin în Europa de Est, așa cum spune organizatorul pe pagina sa web. Acestea au fost motivele pentru a lua inițiativa de a promova conceptul de tiny house și în România.

Printre expozanții din cadrul evenimentului se numără Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism), Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution și Tiny Stove. Cei ce vor participa la eveniment se vor bucura și de expoziții de mașini de epocă, rulote noi și retro și multe altele.

Astfel, primul festival al locuințelor mobile din Europa de Est se va desfășura la Râșnov, în perioada 23-25 iunie 2023. Până în data de 15 iunie, organizatorii vor oferi invitații gratuite la eveniment aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide