Fiat Topolino: un cvadriciclu electric cu design retro și autonomie de 75 de kilometri

Autor: Adrian Somai 05 iul. 2023 Știri auto

Fiat a prezentat oficial la mijlocul acestei săptămâni noul Topolino, un cvadriciclu electric destinat condusului în mediul urban. Topolino nu este un nume nou pentru pasionații auto, constructorul italian asamblând la mijlocul secolului trecut, începând chiar din anul 1936 și până în 1955, un model de oraș care purta aceeași denumire.

Topolino este înrudit cu modelele Citroen Ami și Opel Rocks-e, însă diferența majoră vine atunci când ne uităm la aspectul exterior al celor trei modele. Dacă Ami și Rocks-e au un design modern, Topolino s-a dorit a fi înainte de toate un model retro, care să atragă atenția. Și va reuși fără doar și poate să atragă atenția, având un design tare simpatic, care ne aduce aminte de modelele Fiat 500.

Aruncând o privire asupra noului Topolino, observăm în partea frontală niște faruri și lumini de semnalizare rotunde, dar și un element care are rolul de a imita bara de protecție. Potrivit Carscoops, cvadriciclul este vopsit într-o nuanță de culoare verde deschis și are un plafon vopsit contrastant în negru. În partea din spate mai observăm, de asemenea, un suport pentru bagaje!

Accesorii speciale pentru clienții noului Topolino

Noul Fiat Topolino este echipat cu un motor electric de numai 8 cai putere. În aceste condiții, vorbim despre o viteză maximă de numai 45 km/h. În plus, bateria de 5.4 kWh care îi stă alături asigură o autonomie de până la 75 de kilometri, în regimul WLTP. Bateria va putea fi încărcată în mai puțin de patru ore.

Clienții care vor cumpăra noul Fiat Topolino se vor putea bucura și de câteva accesorii speciale pregătite de producătorul italian. Pe listă regăsim un ghiozdan special, un ventilator alimentat prin USB, un termos pentru băuturi calde și reci, boxa Bluetooth și două huse pentru scaune, care pot fi folosite și pe post de prosoape de plajă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide