Fiat va readuce la viață modelul Topolino sub forma unei versiuni a cvadriciclului electric Citroen Ami

Autor: Mihai Morcovescu 11 apr. 2022 Știri auto

Numele Topolino a fost folosit pentru ultima dată pe un model de serie Fiat în urmă cu mai bine de 60 de ani. Italienii ar putea readuce la viață acest nume pe un cvadriciclu electric bazat pe actualul Citroen Ami.

Viitorul Fiat Topolino va primi același pachet tehnic ca Citroen Ami

Citroen are rivalul perfect pentru modelul electric Dacia Spring

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conform celor mai recente informații care circulă în industrie, Fiat intenționează să reînvie legendarul nume Topolino cu un mini vehicul complet electric. Acesta nu va fi construit de la zero, ci se va baza pe modelul cu zero emisii Citroen Ami, care este comercializat în Europa.

De altfel, primul prototip al viitorului model mini electric Fiat a fost deja prezentat dealerilor în cadrul unui eveniment privat. Unul dintre dealeri care a văzut vehiculul a declarat că acesta este puțin mai rafinat decât versiunea originală de la Citroen, informează Motor1, citând Autonews.

Citroen a lansat în urmă cu doi ani cvadriciclul electric botezat Ami. Acesta este clasificat în multe țări europene drept un cvadriciclu datorită puterii reduse și dimensiunilor foarte mici. Mașinuța poate fi condusă de la 14 la 16 ani, ceea ce o face ideală pentru zonele urbane și suburbane.

Cu o lungime de 2,41 metri, Citroen Ami oferă spațiu suficient pentru doi adulți. Este alimentat de un mic motor electric de doar 8 CP, iar viteza maximă declarată este de 45 km/h. Vehiculul francez folosește un acumulator de 5,5 kWh, care oferă o autonomie certificată WLTP de 75 de kilometri. Este de așteptat ca și viitorul Topolino să primească același pachet tehnic.

În 2021, Ami a fost vândut în peste 9.000 de unități la nivel global. În cursul anului curent, oficialii Grupului Stellantis intenționează să producă 15.000 de exemplare. La fel ca Ami, Topolino este de așteptat să fie vândut atât în versiune pentru pasageri, cât și într-o versiune pentru marfă. De asemenea, ar putea exista și o variantă decapotabilă dotată cu un soft-top.

La jumătatea anului trecut, cei de la Opel dezvăluiau un model absolut identic cu Ami, denumit Rocks-e. Ambele cvadricicluri sunt produse la fabrica Stellantis din orașul marocan Kenitra.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide