Fiat vrea să lanseze o mașină electrică mai ieftină de 25.000 de euro. Posibil rival pentru Dacia Spring

Autor: Ionuț Vîlciu 07 aug. 2023 Știri auto

Fiat pregătește lansarea noii generații de Panda în decursul anului 2024. Noul model ar putea avea un preț mai mic de 25.000 de euro, fiind un posibil rival pentru mașini precum viitoarele VW ID.2, Renault 5 electric și, de ce nu, Dacia Spring.

Noua generație Fiat Panda va sosi în decursul anului viitor. Potrivit Autoblog.it, ziua exactă a debutului oficial ar putea fi chiar 11 iulie 2024, o dată importantă pentru Fiat, care sărbătorește chiar în acea zi cea de-a 125-a aniversare a brandului.

În prezent, Fiat Panda se află la cea de-a treia generație, care a fost prezentată oficial în anul 2011. Ținând cont că au trecut mai bine de zece ani de atunci, Fiat vrea să împrospăteze micul model, care a devenit un simbol al brandului italian de-a lungul ultimilor 40 de ani.

Fiat a confirmat că Panda va primi o nouă generație la jumătatea anului 2024. Mașina va suferi o schimbare profundă față de modelul actual, transformându-se într-un model de segment B, lung de aproximativ 4 metri lungime, cu un design robust, tipic unui crossover. Noua generație Fiat Panda va avea multe în comun cu noul Citroen C3 care va debuta în toamnă, dat fiind că Fiat și Citroen fac parte din ramura europeană a grupului Stellantis.

Versiunea electrică va avea un preț mai mic de 25.000 de euro

Potrivit publicației italiene, noul Fiat Panda va avea atât versiuni termice, cel mai probabil motorizări hibride, cât și o versiune complet electrică. Ambele mașini produse de Grupul Stellantis ar trebui să fie mașini electrice low cost cu prețuri care să înceapă de la mai puțin de 25.000 de euro. Cele două mașini vor avea și versiuni cu combustie, care vor costa mai puțin de 17-18 mii de euro.

Cele două noi modele vor rivaliza cu mașini ce urmează să fie lansate, precum VW ID.2 sau Renault 5 electric, care va fi lansat în 2024, iar ID.2 va ajunge pe piață în 2025. De asemenea, dat fiind prețul accesibil, noul Fiat Panda ar putea fi o amenințare pentru Dacia Spring, mai ales dacă va oferii dotări suficiente în standard și o autonomie suficientă, care să o surclaseze pe cea a electricei de la Dacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide