Volkswagen ID.2all: O nouă mașină electrică accesibilă, care va costa mai puțin de 25.000 de euro – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mart. 2023 Știri auto

Volkswagen a prezentat ID.2all, un concept care prefigurează un nou model electric compact, care va costa mai puțin de 25.000 de euro.

Volkswagen a dezvăluit ID.2all, un concept care va sta la baza noului model electric ID.2, cel mai accesibil membru al noii familii de modele electrice de la Volkswagen. Mașina are la bază cea mai recentă versiune a platformei modulare pentru vehicule electrice de la Volkswagen (MEB).

Conform celor comunicate de oficialii companiei, mașina va beneficia de „tehnologie eficientă” când vine vorba de propulsie, baterie și încărcarea acesteia. Este primul model bazat pe platforma MEB care va avea tracțiune pe puntea față. Noul ID.2 va avea un motor electric care va dezvolta o putere maximă de 226 CP, iar autonomia totală va fi de până la 450 de kilometri. Mai mult, compania spune că noul model electric se va putea încărca de la 10% la 80% în aproximativ 20 de minute.

Volkswagen ID.2 va fi lansat pe piață în 2025

Probabil că modelul de serie va prelua o mare parte din trăsăturile conceptului ID. 2all. Un element de design al acestui nou concept este designul stâlpului C, despre care Volkswagen spune că a fost dezvoltat pentru primul Golf. ID.2all este primul Volkswagen care aduce o nouă interpretare a acestei trăsături de design. Alte caracteristici de design ale concept car-ului includ o caroserie cu linii clare, puternice, dar care păstrează un design plăcut ochiului.

Interiorul are, asemenea exteriorului, un design clar și materiale interesante, un sistem de infotainment modern, dar care păstrează separate comenzile pentru volum și cele ale climatizării. Spațiul interior ar trebui să fie generos, mai ales că Volkswagen promite un portbagaj de 490 de litri, iar cu banchetele rabatate, volumul ajunge la 1.330 litri.

Volkswagen plănuiește să lanseze 10 mașini electrice până în 2026

Versiunea de producție a lui ID.2all este unul dintre cele zece noi modele electrice care vor fi lansate de Volkswagen până în 2026. În 2023 vom vedea ID.3 facelift, ID. Buzz cu ampatament lung și ID.7, succesorul electric al lui Volkswagen Passat. Acestea vor fi urmate de un SUV electric compact în 2026. Volkswagen spune că lucrează și la o mașină electrică cu un preț mai mic de 20.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide