Fiecare locuitor din acest sat primește un Renault electric fără să plătească vreun euro

Autor: Elena Luchian 28 iul. 2020 Știri auto

Renault dă câte un vehicul electric fiecărui locuitor dintr-un sat din sudul Franței fără să ceară vreun euro. Constructorul francez vrea să demonstreze astfel avantajele rulării cu emisii zero și faptul că o astfel de propulsie poate fi folosită și de persoane care locuiesc departe de zonele metropolitane.

GALERIE FOTO

Proiectul se va desfășura în satul Appy din departamentul Ariege. Dacă vi se pare că va fi o cheltuială de proporții pentru constructorul francez, trebuie să știți că Appy, conform recensământului din 2017, are o populație de numai 25 de locuitori. Evident, nu toți dețin un permis de conducere.

Fiecare posesor de permis va fi, în următorii trei ani, șofer de Renault ZOE. Experimentul va arăta dacă o așezare izolată, așa cum este Appy, poate fi o zonă bună pentru utilizarea unei mașini electrice. Appy se află în Munții Pirinei, pe malul râului Ariege.

Locuitorii din Appy nu primesc mașinile electrice cadou de la Renault

Unitățile Zoe care vor ajunge în Appy nu sunt un cadou pentru cei de acolo. Șoferii de ZOE le vor împărtăși impresiile lor reprezentanților Renault. Aceștia vor fi nevoiți să dea înapoi mașinile peste 3 ani.

Fiecare dintre participanții la acest experiment va beneficia și de un wallbox. În Appy se va construi și o stație de alimentare la care vor avea acces toți cei care conduc o mașină electrică. De doar 30 de minute are nevoie Zoe pentru a se încărca pentru o autonomie de 145 de kilometri.

Renault ZOE este disponibil cu două baterii, de 40, respectiv 52 kWh. Versiunea cu baterie mică poate rula până la 300 de kilometri între două încărcări, în timp ce versiunea cu baterie mare, poate parcurge până la 395 de kilometri, conform standardului WLTP.

Renault, lider în electromobilitate în Europa

Renault a anunțat că a vândut nu mai puțin de 300.000 de mașini electrice în ultimul deceniu. ZOE este în topul preferințelor clienților interesați de rularea cu emisii zero. 37.500 unități Zoe s-au vândut numai în prima jumătate a acestui an, în contextual pandemiei de coronavirus. 255 dintre acestea au ajuns în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide