Final de carieră pentru Volkswagen Arteon. Producătorul renunță la coupe-ul cu 4 uși

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iun. 2023 Știri auto

Volkswagen renunță la modelul Arteon. Compania anunță că modelul coupe în patru uși nu va mai avea o a doua generație.

Volkswagen Arteon nu va mai primi o nouă generație. Producătorul german a anunțat oficial că va renunța la Arteon, deoarece se concentrează pe alte proiecte, scrie AutoEvolution.

Într-o lume în care SUV-urile și modelele crossover domină detașat piața auto, mașinile convenționale nu prea mai au loc. Lumea pur și simplu nu mai caută modele precum Passat, Mondeo sau alte sedanuri din această categorie. Am aflat că Mercedes-Benz va renunța la CLS, iar acum Volkswagen anunță că renunță, de asemenea, la coupe-ul său în patru uși.

Producătorul auto a anunțat noile măsuri la întâlnirea sa din Wolfsburg. Poreclit „Accelerate Forward | Road to 6.5”, principalul obiectiv al programului de performanță este de a obține o rentabilitate a vânzărilor de 6,5% și de a îmbunătăți câștigurile la 10 miliarde de euro până în 2026.

Volkswagen Arteon nu va mai avea o a doua generație. Compania are alte scopuri

Compania declară că „se va concentra mai mult pe modelele de volum”, iar „modelele cu volum mai mic precum Volkswagen Arteon vor fi scoase din producție”. Vorbind la o întâlnire care a avut loc la sediul companiei în data de 14 iunie 2023, CEO-ul Thomas Schafer a spus: „Ne vom concentra pe un număr mic de modele de bază Volkswagen – deși autentice. Acest lucru va reduce complexitatea și va oferi profituri mai mari”.

Volkswagen Arteon a fost lansat în 2017 și a primit un facelift în 2020. Este succesorul lui Volkswagen CC și vine în două stiluri de caroserie, un liftback cu cinci uși și un break cu cinci uși. Toate modelele au motoare montate transversal și pot fi cumpărate fie cu tracțiune față, fie cu tracțiune integrală 4Motion. Arteon este construit pe platforma MQB a grupului VAG, platformă pe care o împarte cu multe alte modele, precum Volkswagen Golf, Skoda Superb sau Seat Leon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide