Mercedes-Benz CLS va ieși din producție în vara acestui an

Autor: Ionuț Vîlciu 09 mai 2023 Știri auto

Sedanul Mercedes-Benz CLS va fi scos din producție în vara acestui an. Producătorul german renunță la modelul care a dat tonul coupe-urilor în patru uși.

Mercedes-Benz continuă să-și restrângă și să-și simplifice gama de produse pe măsură ce se avântă din ce în ce mai tare în direcția electrificării. Coupe-urile, decapotabilele și sedanurile tradiționale sunt primele modele care dispar, iar cel mai recent model Mercedes-Benz cu patru uși care va dispărea din gama este CLS. The Drive scrie că producția modelului va lua sfârșit la data de 31 august 2023.

Cea de-a treia generație Mercedes-Benz CLS împarte șasiul, trenurile de rulare și tehnologia și cu actuala generație de Clasa E, care urmează să fie înlocuită în curând. Cu toate acestea, în timp ce Mercedes tocmai a dezvăluit o nouă generație de Clasă E, cea de-a patra generație de CLS nu va veni alături de aceasta.

Un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz SUA a declarat pentru The Drive: „Având în vedere potențialul de creștere globală și ca parte a planificării strategice a portofoliului nostru de produse, am decis să încheiem ciclul de viață al CLS pe 31 august 2023, odată cu trecea la noua Clasă E cu codificare 214”.

Mercedes-Benz CLS va fi scos din producție

Potrivit producătorului auto german, clienții CLS care își doresc în continuare acel design elegant cu patru uși pot alege unul dintre noile sedanuri electrice ale mărcii, Mercedes EQE sau EQS.

„Considerăm că portofoliul nostru actual de produse se adresează mai mult ca niciodată unui design atrăgător din punct de vedere emoțional. În acest sens, modele precum EQE și EQS cu liniile lor tip coupe oferă alternative atractive atât în ceea ce privește designul, cât și segmentul de preț. Mai mult, AMG GT în patru uși va continua să facă parte din gama de modele coupe cu 4 uși”, a spus purtătorul de cuvânt.

Este o decizie radicală din partea Mercedes-Benz, mai ales dacă ne uităm la concurență. BMW încă vinde Seria 8 Gran Coupe, iar Audi încă are în gama sa modelul A7, mașini care fac parte din aceeași clasă cu Mercedes-Benz CLS. Sunt modele care au devenit foarte populare, dar mașina care a dat startul acestui trend este CLS-ul, ceea ce face decizia celor de la Mercedes-Benz să fie și mai confuză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide