Final Destination – Transport de lemne care putea provoca o tragedie. VIDEO

Autor: Elena Luchian 23 dec. 2019 Știri auto

Un transport de lemne care a avut loc în județul Suceava se putea termina cu o tragedie. Imaginile au fost surprinse de camera video a unui alt șofer.

În filmare, mai multe lemne atârnă periculos din remorca în care sunt îngrămădite. În viraje, remorca se balansează periculos, iar lemnele se mișcă și mai mult. La cum par ancorate, acestea se pot prăbuși oricând pe șosea sau peste mașinile care se deplasează în spatele camionului.

 

Cum raportezi un transport de lemne care ți se pare suspect?

Inspectorul Pădurii este aplicația prin care oricine poate raporta un transport de lemne care i se pare suspect. Aceasta poate fi descărcată pe telefonul mobil din Google Play sau App Store.

Cel care o folosește, trebuie să comunice numărul vehiculului care transportă materialul lemnos. Numărul de înmatriculare este verificat în timp real în sistemul SUMAL. Ulterior, cel care verifică primește informații referitoare la existenţa/inexistenţa codului unic al transportului în ultimele 72 de ore.

Dacă transportul verificat deţine un cod valid, utilizatorul va primi automat, prin aplicaţie, şi date despre transport, respectiv: tipul produsului (ex. buştean, cherestea, lemn de foc), specia (fag, molid, stejar, etc.), volumul transportat şi data emiterii avizului.

Dacă numărul de înmatriculare nu este identificat, aplicaţia va genera următorul mesaj: Nu există Cod Online generat în ultimele 72 de ore pentru numărul auto verificat!

Transportul neidentificat poat fi ilegal, iar cetățenii trebuie să apeleze 112 pentru sesizarea organelor de poliție. În cazul unui transport care îi poate pune în pericol pe ceilalți conducători auto, se poate apela în primă instanță la această măsură.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Mădălina Chiţac



Comentarii
Inchide