Finalizarea autostrăzii Ploiești Brașov, din ce în ce mai îndepărtată

Autor: George Cristea 01 sept. 2020 Știri auto

Finalizarea autostrăzii Ploiești Brașov este din ce în ce mai îndepărtată, după ce Compania pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a publicat în SEAP licitația pentru „Completare / Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru «Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov»”.

Intră în Galeria FOTO

Viitoarea autostradă de pe Valea Prahovei, care ar trebui să lege Ploieștiul de Brașov, va mai fi așteptată mulți ani de acum înainte. Asta deoarece CNAIR a decis revizuirea studiului de fezabilitate realizat în 2006. Practic, întreaga procedură va fi reluată de la zero, ceea ce înseamnă că banii cheltuiți cu studiul de fezabilitate deja realizat vor fi pierduți.

Noul studiu de fezabilitate a fost scos la licitație de CNAIR, la pachet cu proiectul tehnic al viitoarei autostrăzi. Valoarea estimată a noului studiu de fezabilitate (împreună cu proiectul tehnic, de această dată) va fi de circa 10 milioane de euro, în timp ce termenul de finalizare este de 42 de luni. Acest lucru înseamnă că abia prin 2024 vor putea începe lucrările, iar acestea au un termen prevăzut de 61 de luni.

Când vom vedea finalizarea autostrăzii Ploiești Brașov?

Prin urmare, putem admite că mulți vor fi ieșit deja la pensie înainte de a apuca să meargă cu mașina pe noua autostradă. Nouă ani este o perspectivă foarte îndepărtată, mai ales în România, unde autostrăzile se construiesc în ritm de melc și se demolează peste noapte.

Tot contractul are un termen de realizare de 107 luni, defalcat astfel:
  • 30 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.
  • 6 luni pentru Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC)
  • 6 luni pentru Proiectul Tehnic de execuție
  • 4 luni – asistență tehnică pe perioada licitației pentru execuție
  • 61 de luni asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor

Proiectul și traseul viitoarei autostrăzi vor suferi modificări majore față de variantele inițiale, din 2006. Un exemplu ar fi zona stațiunilor Bușteni și Sinaia, unde noile documentații vor trebui să prevadă mai multe tuneluri care să ocolească localitățile. Practic, de la Sinaia spre nord tot traseul autostrăzii va avea un aliniament nou.

La Bușteni, unde inițial s-a discutat de o autostradă-centură, precum la Comarnic, s-a decis ca drumul de mare viteză să ocolească stațiunea printr-un tunel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide