Fisker spune că va aduce pe piață un SUV electric de mici dimensiuni, la un preț accesibil

Autor: Ionuț Vîlciu 28 feb. 2023 Știri auto

Fisker nu renunță la ideea unui vehicul electric compact și spune că va aduce pe piață un autoturism accesibil, care să nu coste peste 30.000 de dolari.

Compania americană Fisker a prezentat noi schițe ale SUV-ului electric Pear într-o prezentare pentru investitori, previzualizând o bandă luminoasă continuă în jurul lunetei, precum și un nou tratament vizual pentru geamurile laterale ale mașinii.

Potrivit Autocar, SUV-ul Fisker Pear va fi dezvăluit sub formă de prototip în cadrul unui eveniment destinat a investitorilor la sfârșitul acestui an, a spus CEO-ul Henrik Fisker în cadrul unei conferințe pentru venituri cu analiștii. Compania a spus anterior că primele livrări vor începe în 2024.

Fisker va dezvălui, de asemenea, mașina sport electrică Ronin în cadrul evenimentului la care vor lua parte investitorii companiei, precum și Alaska, o versiune pick-up a SUV-ului Ocean al companiei. Nu a fost dată nicio dată concretă la care va avea loc acest eveniment.

Fisker plănuiește să lanseze un SUV electric accesibil

Fisker are acum 5600 de precomenzi pentru Pear și își va onora promisiunea inițială de a-l face accesibil. „Va fi lansat la 29.900 de dolari (28.200 de euro)”, a spus Henrik Fisker.

Mașina a fost proiectată cu „un nou set de specificații auto”, a spus Fisker, ceea ce înseamnă că producătorul american nu le-a preluat pe cele de pe modelul Ocean, mai scump. El a sugerat că se vor construi mai puține prototipuri, economisind în acest fel bani.

Se pare că mașina va fi bazată pe o platformă de oțel dedicată, care va fi mai ieftină decât arhitectura din aluminiu a modelului Ocean. Vor fi oferite două dimensiuni de baterie. „Acesta poate fi un al doilea EV pentru mulți. S-ar putea să nu fie nevoie să transporte o baterie uriașă scumpă dacă o folosesc doar ca mașină de oraș”, a spus Henrik Fisker. Versiunea cu cea mai mare baterie va parcurge mai mult de 300 de mile (480 km) cu o singură încărcare, susține Fisker.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fisker


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide