Fisker va lansa în 2023 un nou model electric cu o autonomie de aproape 900 km

Autor: Mihai Morcovescu 05 mai 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile electrice Fisker pregătește lansarea unui nou model în cursul anului viitor. Cunoscut în prezent sub numele de cod „Project Ronin” acesta va fi un Grand Tourer al cărui pachet de baterii va fi integrat în structura mașinii pentru o eficiență mai mare.

Viitorul model Fisker va avea pachetul de baterii integrat în structură

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Fondatorul Fisker Automotive, Henrik Fisker, a publicat pe pagina sa de Instagram o imagine-teaser cu viitorul model electric. În mesajul care însoțește fotografia, Fisker descrie viitorul automobil cu emisii zero ca fiind o „mașină sport GT electrică de înaltă tehnologie”.

Singurele informații disponibile în acest moment le-am extras tot din postarea oficialului american. Acesta estimează că Ronin va oferi o autonomie de aproximativ 885 de kilometri și că pachetul de baterii va fi integrat în structura mașinii pentru o eficiență mai mare. De asemenea, prețul acesteia ar putea porni de pe la 200.000 de dolari.

Deocamdată, din postarea lui Fisker nu reiese clar, însă Ronin ar putea fi același vehicul electric din imaginea publicată în luna ianuarie. La acel moment, tot Henrik Fisker a publicat imaginea pe contul său de Twitter, însă ulterior a șters-o.

În acea fotografie automobilul apărea în timpul testelor de dinamică computațională sau numerică a fluidelor (CFD). Redarea aerului peste caroserie a servit pe post de camuflaj pentru partea din spate a caroseriei. Fisker a precizat atunci că vehiculul se află „într-un segment care nu există astăzi”.

Anul trecut, Fisker a prezentat versiunea de producție a crossover-ului electric Ocean. Producția acestuia este planificată să demareze pe 17 noiembrie 2022. Prețurile încep de la 37.499 de dolari și pot ajunge până la 68.999 de dolari. Modelul și-a făcut în urmă cu două luni debutul și pe piața europeană.

Producătorul american a început recent să accepte rezervări pentru modelul Pear. Acesta are un preț de pornire de 29.900 de dolari și va fi lansat în anul 2024.

În același timp, Fisker lucrează și la pick-up-ul electric Alaska. Ultimul teaser cu acest model a fost publicat în ianuarie 2021. Imaginea de atunci ne dezvăluia o camionetă cu un design unghiular și cu ceea ce părea a fi o platformă pentru transportul marfurilor de mici dimensiuni. Specificațiile grupului de propulsie sunt un mister și în prezent.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Henrik Fisker (@henrikfisker)

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fisker


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide