Noul SUV electric Fisker Ocean debutează în Europa cu 550 CP și autonomie maximă de 630 km

Autor: Mihai Morcovescu 01 mart. 2022 Știri auto

Producătorul american Fisker a dezvăluit noul SUV pur electric Ocean în cadrul cu ocazia „Mobile World Congress” din Barcelona. Astfel, modelul californian își face, practic, debutul european după ce a avut premiera mondială anul trecut, la Las Vegas..

Fisker Ocean va oferi o autonomie de până la 630 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Varianta europeană a SUV-ului electric Fisker Ocean vine cu o configurație cu cinci locuri. Mașina măsoară 4.775 mm în lungime, 1.995 mm înlățime și 1.631 mm în înălțime. Ampatamentul are 2.921 mm.

Modelul american este oferit în trei niveluri de echipare: Sport, Ultra și Extreme. Echiparea standard Sport oferă, între altele, faruri și stopuri LED, acoperiș panoramic, hayon electric și jante de 20 inch.

Versiunea entry-level Fisker Ocean Sport dispune de un motor electric de 279 CP. Acesta este alimentat de o baterie Touring Range care promite o autonomie de 440 km. Repriza 0-100 km/h se realizează în 7.4 secunde.

Mergând mai departe, Ocean Ultra are două unități electrice, a căror putere combinată este de 548 CP. În aceste condiții, mașina va sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Autonomia în acest caz este de aproximativ 610 km.

Vârful de gamă Ocean Extreme vine tot cu două motoare electrice și tracțiune integrală. Puterea maximă este de 558 CP, ceea ce permite un demaraj de la 0-100 km km/h în doar 3,9 secunde. Autonomia anunțată de oficialii americani este de 630 km în ciclu WLTP.

De asemenea, este oferită și o ediție specială de lansare, denumită Ocean One. Aceasta vine în echiparea Extreme și va fi produsă în doar 5.000 de exemplare.

Oficialii Fisker nu au dezvăluit capacitatea bateriilor. În schimb, oferă o garanție de 10 ani sau 160.000 km pentru pachetul de baterii.

Cât va costa noul Fisker Ocean?

Producția viitorului rival în Europa pentru modele precum BMW iX3 și Audi Q4 e-Tron va demara în luna noiembrie. Livrările vor debuta în cursul anului 2023 pe anumite piețe de pe „bătrânul continent”.

Versiunea europeană Fisker Ocean va rivaliza cu modele precum BMW iX3 și Audi Q4 e-Tron. SUV-ul pur electric american va avea pe unele piețe europene un preț de pornire de 41.560 de euro și va ajunge până la 69.950 de euro.

va fi produs la uzina Magna Steyr din Graz (Austria) începând cu luna noiembrie 2022. Primele livrări sunt planificate pentru începutul lui 2023.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fisker


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide