Ford a dezvăluit cifrele de putere pentru noul Mustang. Coupe-ul american este mai puternic ca oricând

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Ford a publicat cifrele de putere pentru noua generație a coupe-ului Mustang. Noua generație oferă atât motoare V8, cât și în patru cilindri.

Cea de a șaptea generație a lui Mustang va oferi mai multă putere ca oricând, conform informațiilor comunicate de Ford. Cea mai puternică versiunea va avea un motor de 500 CP.

Vârful de gamă a modelului Mustang va folosi un V8 Coyote din a patra generație, special proiectat pentru a oferi mai multă putere. Motorul cu opt pistoane va produce 500 CP și 566 Nm de cuplu, fiind disponibil pe nivelul de echipare Dark Horse. Ford spune că este cea mai puternică iterație a motorului de 5,0 litri natural aspirat.

Printre upgrade-urile aduse motorului se numără un arbore cotit special și biele forjate. De asemenea, motorul a primit și axe cu came revizuite, pentru a putea face față stresului suplimentar.

Cel mai puternic Mustang GT de până acum

Atât varianta coupe, cât și cea decapotabilă a noului Mustang GT oferă un motor V8 de 5,0 litri, care dezvoltă 480 de CP și 563 Nm de cuplu, făcând din noul Mustang GT cel mai puternic de până acum.

Ford spune că pentru Mustang GT și Mustang Dark Horse, puterea și cuplul sunt aceleași pentru transmisiile automate și manuale. Pentru mai mult sunet, compania oferă o evacuare performantă, care ajută la amplificarea sunetului produs de motor, dar oferă și un traseu mai puțin restrictiv pentru gazele de eșapament. Astfel, un model GT echipat cu evacuarea opțională poate produce 486 CP și 566 Nm.

Ford păstrează în ofertă motorul EcoBoost

Motorul de 2,3 litri pe benzină în patru cilindri, supraalimentat cu turbină, va continua să fie oferit și pe Mustang. Este cea mai accesibilă variantă, dar oferă destulă putere.

Motorul de bază pentru Mustang produce 315 CP și 475 Nm de cuplu. Ford oferă opțional și o evacuare cu valve active, care să extragă și mai mult sunet. De asemenea, Ford spune că motorul este mai eficient față de generație precedentă și că va oferi valori de consum mai bune.

Noile modele Mustang vor ajunge la vânzare în Statele Unite ale Americii începând cu vara anului 2023.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult

Comentarii
Inchide