Ford a emis o rechemare urgentă care afectează sute de mii de mașini

Autor: ProMotor 05 nov. 2020 Știri auto

Ford a emis o rechemare urgentă care afectează sute de mii de mașini aparținând modelului Explorer produs în anii 2013-2017.

Potrivit producătorului auto, unele dintre aceste vehicule pot suferi o fractură a unei secțiuni a suspensiei spate. Acest lucru poate afecta direcția mașinii și crește astfel riscul unei coliziuni. Din păcate, acest lucru nu este doar teoretic, deoarece producătorul auto a raportat deja 13 accidente în care au existat victime, iar motivele producerii acestor incidente au fost legate de această problemă la suspensie.

Rechemarea în service vizează mașini Ford din SUA și Canada

Ford a declarat că rechemarea afectează aproximativ 350.000 de mașini din Statele Unite și încă 25.200 din Canada. Toate au fost construite la fabrica din Chicago între 4 septembrie 2012 și 25 ianuarie 2017.

Ca parte a rechemării, dealerii vor face o inspecție a mașinii, urmând să înlocuiască piesa componenta afectată, dacă este necesar. Având în vedere că accidentele și victimele au fost deja raportate, proprietarii ar trebui să contacteze reprezentanța cea mai apropiată și să programeze o inspecție cât mai curând posibil.

O altă rechemare care a avut loc anterior a afectat aproape 1,2 milioane de mașini aparținând tot modelului Ford Explorer, fabricat în anii 2011-2017.

Cea mai recentă rechemare a mașinilor Ford în România a avut loc în august 2020

Ford anunța în luna august o rechemare în service a modelelor Kuga PHEV. Supraîncălzirea bateriei putea duce la un incendiu. Această rechemare în service demarată de Ford vizează și mașini din România. Astfel, proprietarii de Kuga PHEV urmau să fie contactați pentru a fi programați la service, în vederea remedierii problemei.

Mașina este echipată cu o baterie cu o capacitate de 14,4 kWh. Aceasta îi asigură o autonomie electrică de până la 50 de kilometri. Această baterie riscă să se supraîncălzească și să producă un incendiu. Constructorul american a transmis atunci informația Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide