Ford – rechemare în service. Câte mașini sunt afectate în România?

Autor: David Andrei 31 aug. 2020 Știri auto

Ford anunță o rechemare în service a modelelor Kuga PHEV. Supraîncălzirea bateriei poate duce la un incendiu. Câte mașini din România sunt afectate de această defecțiune?

GALERIE FOTO

Această rechemare în service demarată de Ford vizează și mașini din România. Atfel, proprietarii de Kuga PHEV vor fi contactați pentru a fi programați la service, în vederea remedierii problemei.

Ford Kuga Plug-in Hybrid este pus în mișcare de un sistem care integrează un motor Duratec de 2,5 litri și un motor electric, care dezvoltă împreună 225 de cai putere. Sistemul este cuplat la o transmisie automată CVT. Mașina este echipată cu o baterie cu o capacitate de 14,4 kWh. Aceasta îi asigură o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Această baterie însă, riscă să se supraîncălzească și să producă un incendiu. Constructorul american a transmis deja informa’ia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Ce trebuie să știe posesorii de Ford Kuga PHEV despre procedura de rechemare în service?

„În cazul puţin probabil în care acumulatorul de înaltă tensiune (HV) al vehiculului sau componentele de control al încărcării dezvoltă o problemă tehnică, poate fi necesar ca acumulatorul de înaltă tensiune să ventileze gaze fierbinţi pentru a elibera presiunea şi căldura”, se arată în comunicatul ANPC.

“Gazele fierbinţi sunt direcţionate către alte componente, depăşind temperatura de lucru pentru care au fost proiectate, putând duce la un incendiu al vehiculului”, potrivit comunicatului.

Ford îi avertizează pe proprietarii de Kuga PHEV să nu mai încarce bateria până când problema nu va fi remediată, pentru a eventua un eventual incendiu. “Acest eveniment se poate produce și în timp ce vehiculul este conectat și se încarcă atunci când nu este supravegheat”, explică reprezentanții Ford.

Operațiunea de remediere a problemei durează aproximativ jumătate de oră. Aceasta presupune instalarea unui pachet de protecție adițional pentru ventilația sistemului de înaltă tensiune.

90 de unități achiziționate de clienții români în cele 5 luni de când modelul este pe piață, vor fi programate la service.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide