Ford a făcut un sistem care ar trebui să te ferească de amenzi pentru viteză. VIDEO

Ford a făcut un sistem care ar trebui să te ferească de amenzi pentru viteză. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu acum 5 ani Știri

Din ce în ce mai multe maşini noi de pe piaţa din Europa pot fi echipate cu limitator de viteză – chiar şi cele produse de Dacia. În esenţă, limitatorul de viteză (a nu se confunda cu regulatorul de viteză) te împiedică să depăşeşti o valoare setată manual – să zicem 50 km/h în oraş. Dacă apeşi uşor pe pedala de acceleraţie, maşina va rămâne la 50 km/h.

Ei bine, acum cei de la Ford vor să îmbunătăţească acest sistem (disponibil deja pe aproape toate modelele lor) prin interacţiunea cu asistentul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere. Cu alte cuvinte, „ochii” digitali care citesc indicatoarele de drum ştiu în permanenţă ce limită de viteză există pe un anumit sector de drum, iar aceste informaţii sunt transmise la limitatorul de viteză care se adaptează automat după realitate, reducând, totodată, viteza cu care se deplasează maşina.

Conform informaţiilor furnizate de Ford, această funcţie poate primi informaţii şi de la sistemul de navigaţie, care are detalii despre limitele de viteză stocate în memorie.

Intelligent Speed Limiter (adică limitatorul de viteză inteligent) va debuta pe noul Ford S-Max, urmând să apară şi pe celelalte modele ale producătorului american.

VIDEO:Comentarii
Inchide