Ford a înregistrat un brevet pentru încărcarea hands-free a vehiculelor electrificate

Autor: Cristian Gubandru 07 mart. 2022 Știri auto
Ford a înregistrat un brevet pentru încărcarea hands-free a vehiculelor electrificate

Încărcarea hands-free (fără a folosi mâinile) ar putea fi disponibilă pe vehiculele electrificate Ford în viitor. Un brevet înregistrat de Ford în 2020 a fost publicat de Oficiul de Brevete al Statelor Unite pe 3 martie anul acesta.

Brevetul Ford pare să se aplice atât mașinilor hibrid plug-in, cât și vehiculelor complet electrice.

Sistemul nu este deloc asemănător cu tehnologia wireless testată de mai mulți producători de automobile, printre care și Volvo, care presupune ca un șofer să parcheze deasupra unui suport de încărcare încorporat în asfalt, permițând șoferilor să încarce fără a ieși din mașină.

Aceste tipuri de încărcătoare nu sunt prea diferite de cele fără fir pe care mulți dintre noi le folosim cu dispozitivele mobile. Însă, dispozitivele se încarcă mult mai lent decât atunci când sunt conectate la un cablu fizic.

Ce presupune încărcarea hands-free a vehiculelor Ford

Acesta ar putea fi motivul pentru care acest brevet Ford se concentrează pe un dispozitiv hands-free care ar folosi în continuare portul de încărcare din fabrică și un încărcător convențional. Practic, le-ar conecta pe cele două automat, în loc să solicite unei persoane să facă acest lucru.

Sistemul pare similar cu tehnologia Tesla, acel cablu de încărcare robotizat autonom. Acesta nu a devenit niciodată un produs real, așa că nu avem o idee clară despre cum ar putea arăta o versiune de producție a acestei tehnologii.

Cu siguranță, sistemul autonom ar face încărcarea puțin mai ușoară pentru șoferi dacă mașina ar putea fi parcată într-un garaj sau la o stație și s-ar conecta automat la sursa de încărcare.

Producătorii auto și cei din domeniul infrastructurii lucrează la soluții de încărcare. Michigan a dat undă verde unui nou program pilot de încărcare prin inducție a vehiculelor, care va avea un kilometru de drum cu încărcare wireless. Indiana lucrează, de asemenea, la un program similar, în timp ce Volvo testează încărcarea wireless a vehiculelor electrice în Suedia.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide