Volvo testează încărcarea wireless a mașinilor electrice

Autor: Cristian Gubandru 04 mart. 2022 Știri auto
Volvo testează încărcarea wireless a mașinilor electrice

Volvo Cars integrează și testează o nouă tehnologie de încărcare wireless, împreună cu parteneri selectați, evaluându-i potențialul pentru viitoarele mașini electrice.

Pe o perioadă de trei ani, o flotă mică de mașini Volvo XC40 Recharge electrice va fi folosită ca taxiuri de Cabonline, cel mai mare operator de taximetrie din regiunea nordică, și va fi încărcată wireless la stațiile din Göteborg, Suedia.

Testul de încărcare wireless este unul dintre proiectele din cadrul inițiativei strategice Gothenburg Green City Zone, în cadrul căreia zonele desemnate din oraș sunt folosite ca bancuri de testare pentru dezvoltarea tehnologiilor durabile.

„Testarea noilor tehnologii de încărcare împreună cu parteneri selectați este o modalitate bună de a evalua opțiunile alternative de încărcare pentru viitoarele noastre mașini”, a declarat Mats Moberg, șeful de cercetare și dezvoltare la Volvo Cars.

Stațiile de încărcare utilizate în test sunt livrate de Momentum Dynamics, furnizor de sisteme de încărcare electrică wireless. Încărcarea începe automat atunci când un vehicul compatibil parchează deasupra unui suport de încărcare încorporat în asfalt, permițând șoferilor să încarce fără a ieși din mașină.

Cum se face încărcarea wireless a mașinilor electrice Volvo

Stația de încărcare trimite energie prin suportul de încărcare, care este preluat de o unitate receptor din mașină. Pentru a alinia cu ușurință mașina cu suportul de încărcare, Volvo Cars va folosi sistemul său de camere la 360 de grade. Pentru mașinile XC40 Recharge electrice, puterea de încărcare wireless va fi mai mare de 40 kW, ceea ce face ca vitezele de încărcare să fie de aproximativ patru ori mai mari decât un încărcător de 11 kW AC și aproape la fel de rapide ca un încărcător rapid de 50 kW DC.

Volvo

În total, mașinile Volvo vor fi folosite mai mult de 12 ore pe zi, aproximativ 100.000 km pe an.

Alți parteneri implicați în proiectul de încărcare wireless includ retailerii suedezi Volvo Bil și Volvo Car Sörred ai companiei, compania energetică suedeză Vattenfall și rețeaua sa de încărcare InCharge, compania de energie urbană Göteborg Energi și Business Region Gothenburg, o agenție municipală de dezvoltare economică deținută de orasul Göteborg.

Anul trecut, Volvo Cars a participat la lansarea inițiativei Gothenburg Green City Zone, care urmărește să realizeze un transport fără emisii până în 2030. Folosirea unui oraș ca teren de testare va permite companiei să accelereze dezvoltarea tehnologiilor și serviciilor în zonele de electrificare, mobilitate partajată, conducere autonomă, conectivitate și siguranță.

Sursa: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide